reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Maleństwa

hej!

Izabelka, ja wlaśnie też nie biorę bo się boję, że jednak coś tam mu może zaszkodzić, pewnie niepotrzebnie tak myślę, ale idzie wytrzymać. a co do bólów głowy to ja mam straszne, w sumie zaczęły się dopiero jakieś 3 tygodnie temu, ale czasem tak mnie boli glowa, że nie mam siły wstać :(
Mija, w szpitalu też brałam nospę na skurcze, teraz na szczęście ich nie mam, mam nadzieję, że u ciebie też się skończą niedługo. A co do ruchow, to się nie martw, to kiedy się zacznie je czuć to bardzo indywidualna sprawa. trzymam kciuki obyś jak najszybciej poczula drobinkę :)
Pozdrawiam!!

reklama
Izabelko ja wyszłam z takiego samego założenia jak Ty w związku z bólami głowy które co jakiś czas niestety się pojawiają :(
Mija nie martw się niczym bo naprawdę jest wszystko OK :) Ja zauważyłam że jak jestem szczęśliwa, jak się śmieję, albo jak się bawię z dziećmi od brata męża, to maleństwo się częściej rusza :) Kochana głowa do góry i nie myśl o tym kiedy Cię kopnie :) pozwól maleństwu na zrobienie Ci niespodzianki :-* Trzymam kciuki :)

POZDRAWIAM CIEPLUTKO WSZYSTKIE MAMUSIE I BRZUSIE :-*

czesc dziewczyny ja niestety biore nospe i luteine prawie od poczatku.Troche sie boje zeby dzidzi nie zaszkodzily, ale w zwiazku z moimi przykrymi doswiadczeniami, lekarz zaleca brac caly czas, moze teraz jak pojde to wreszcie powie, ze jest wszysko oki i odstawi leki, zobaczymy. Pozdrawiam mamusie i ich przyszle brzusie :)

dodeczka kiedy Ci suwaczek skoczy na 5 miesiac????ja czułam takie jakby kopniecie pradem ale ok10 cm wyzej pepka ;D wiec to na pewno nie to :laugh: pewnie jedzonko sie przelewalo,no nie?gdzie czujecie te ruchy??dokladnie nizej pepusia???
pozdrawiam

kacha suwaczek mi wskoczy na 5 miesiąc ja będę w 20 tygodniu ;D a skąd to pytanko ??? ;D
Co do ruchów to ja czuję poniżej pępka i różnie raz po lewej stronie raz po prawej a czasem (ale żadziej) blisko środka :) ale ponad pępkiem nie

Buniu współczuję Kochana, ale nie martw się skoro jest Ci to potrzebne, to nie masz wyjścia, myśl o tym pozytywnie, a ja trzymam kciuki żebyś nie musiała po następnej wizycie u lekarza, brać już leków. Głowa do góry wszystko będzie sobrze :)

Pozdrawiam serdecznie :)

Cześc dziewczynki, jak się dzisiaj macie?
Dodeczko, jak liczysz miesiące? po 5 tygodni?
Ja juz sama nie wiem, jedni licza 4, inni 4,5 a jeszcze inni normalny miesiąc kalendarzowy. I bądź tu człowieku mądry.
U mnie ciągle cisza

dzieki Dodeczka :) :) nospe juz ograniczylam jak nic nie boli to nie biore, ale luteine biore bo sie boje, byle do 1 wrzesnia wtedy mam wizyte i sie okarze. Ja ruchy czyje onizej pepka zazwyczaj po lewej stronie. Pozdrawiam

Ja poczułam pierwsze ruchy 19 sierpnia/tzn. wtedy wiedziałam, że to są na pewno ruchy/. Super uczucie ale czasami boje sie, że maluszek chce powiedziec mi np., że mu niwygodnie albo cos takiego. Mam jescze pytanie czy to normalne, że od tego dnia /19.08/ dzidziuś kopie mnie delikatnie ale prawie każdego dnia??Pozdrawiam

Czesc!!!
Jak sie macie dziewczyny! wszystkie juz czujecie swoje Malenstwa?
Martucha 84 - mi to sie wydaje jak najbardziej normalne, ze teraz czujesz juz dzidzie codzinennie. Ja na poczatku mialam kilka dni przerwy po pierwszym musnieciu, ale od kidy dzidzius zaczal wyrazniej kopac, to tez czuje codziennie.
SylwioZ w rozdziale "ciaza, porod, polog" jest taki watek: jak liczyc miesiace ciazy. tam dziewczyny pisza, jak one sobie z tym radza.
Buniu 25, trzymaj sie! Pamietajmy, ze dzidzia zabiera sobie od nas co najlepsze, wiec trzeba myslec pozytywnie, ze leki na nia nie maja zlego wplywu.
Pozdrawiam!

reklama
Sylwia właśnie wiem że różnie się liczy, ja liczę miesiąc jako cztery tygodnie, tak jak suwak się przesuwa :) A jak Ty liczysz ??? Czyli wychodzi że zaczęłam 18 tydzień (17t3d), każdy liczy jak mu odpowiada ;)

Bunia w takim razie odliczam dni i będę trzymać kciuki :) Napeeeewno będzie dobrze, nawet nie dopuszczaj innej myśli :)

martucha moim zdaniem jest to jak najbardziej normalne Kochana :) mnie podobnie maleństwo kopało tyle że kilka razy dziennie, więc powinnaś się cieszyć że maleństwo się rusza, bo masz większą pewność że wszystko jest OK :) Nie martw się że coś twojej kruszynce nie "pasuje" w brzuszku :) ono ma tam świetne warunki :) Czytałam że maleństwo od połowy 4 miesiąca potrafi rozróżniać smak wód płodowych (słodki, słony, gorzki) i bardzo lubi słodki smak, co powoduje że dużo wtedy wód pije :) więc być może jak jesz coś słodkiego (ja miałam dziś taki przypadek) to maleństwo kopie bo mu smakuje, albo poprostu się wierci, brzyka, bawi etc. :) :) :) Mnie dzisiaj dość mocno już kopie :) tak że dokładnie odczuwam ręką :) i jest to dosyć często :)

Pozdrawiam serdecznie :) buziaki :-*

Do góry