reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Bóle żołądka po Acardzie??

Tak, mam mutację, która predysponuje do stosowania acardu już w trakcie starań i heparyny po pozytywnym teście. Potraw stricte świątecznych nie jadłam. Generalnie mam zdrową, zbilansowaną dietę i żadnego błędu dietetycznego nie popełniłam. Chyba, że kawa z mlekiem i ten acard się skumulowały. Lekarz POZ kazał pobrać famotydynę i już widzę poprawę. Jeszcze w ciąży nie jestem, więc mogę. Ale martwi mnie ta sytuacja. Dodam, że w poprzedniej ciąży stosowałam acard i takiego problemu nie miałam... Już sama nie wiem. 😔
Mam mthfr c677t i pai homo oraz nieprawidłowe wyniki związane z ryzykiem zakrzepowym w krwi a jednocześnie mam przeciwwskazanie do Acardu. Miałam też 2 poronienia. Ale poza tym urodziłam dzieci bez Acardu. W ostatniej ciąży brałam heparyne od rosnącej bety.

reklama
Mam mthfr c677t i pai homo oraz nieprawidłowe wyniki związane z ryzykiem zakrzepowym w krwi a jednocześnie mam przeciwwskazanie do Acardu. Miałam też 2 poronienia. Ale poza tym urodziłam dzieci bez Acardu. W ostatniej ciąży brałam heparyne od rosnącej bety.
To dajesz mi nadzieję, że może sama heparyna wystarczy, ale pewnie w zwiększonej dawce. Jestem po kilku poronieniach, a także po stracie w 33tc mimo heparyny i acardu (co innego było przyczyną) 😔 pierwszy syn urodzony bez problemu, bez leków, kolejne ciąże to jeden wielki dramat...

To dajesz mi nadzieję, że może sama heparyna wystarczy, ale pewnie w zwiększonej dawce. Jestem po kilku poronieniach, a także po stracie w 33tc mimo heparyny i acardu (co innego było przyczyną) 😔 pierwszy syn urodzony bez problemu, bez leków, kolejne ciąże to jeden wielki dramat...
Ja przeszłam jeszcze dodatkowa diagnostykę dosyć rozbudowana.

Hej, temat dla mam, które stosowały lub stosują acard w ciąży.
Jestem w trakcie starań, a z racji poronień muszę już stosować Acard 75. Biorę go od miesiąca, a od tygodnia mam problemy z żołądkiem. Ból, pieczenie trwają praktycznie nieprzerwanie od poniedziałku. Podejrzewam właśnie Acard, bo nie zmieniłam niczego w swojej diecie. Czy któraś z was miała podobne problemy? Na tą chwilę lekarz kazał odstawić acard i zobaczyć czy przejdzie.
Hej, też biorę Acard 150 od około miesiąca. Od 2 dni mam bóle żołądka i też zastanawiam się czy to właśnie nie po nim.

Hej, też biorę Acard 150 od około miesiąca. Od 2 dni mam bóle żołądka i też zastanawiam się czy to właśnie nie po nim.
Hej, u mnie trwa to od początku tego miesiąca. Acard odstawiłam, przeszłam na Zaax, bardzo lekkostrawnie jem, żadnej kawy, żadnych słodyczy, nic smażonego, a dopiero od jakichś 3 dni jest trochę lepiej... Brałam trochę famotydynę, ale miałam wrażenie, że tylko osłabia trawienie i staram się to ogarnąć dietą 😑 lekarz też obstawia, że to wina acardu, a ja mam bardzo wrażliwy żołądek.

Do góry