reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy Maleństwa

Dziewczyny ja teraz siedzę i przeglądam Wasze posty bo nie było mnie tu parę dni i maleństwo kopie :)
nie mogę się już doczekać aż będzie na świecie w dosłownym tego słowa znaczeniu :)
pozdrawiam Mmamusie i maleństwa (te kopiące i te bardziej spokojne ) :)
buziaki :)

reklama
Cześć Dziewczyny:)
Tak się zastanawiam i mam cicha nadzieje,że to jaki dzidziuś jest aktywny w brzuszku nie przeniesie się na jego rozbrykanie poza brzusiem.Poczułam ruchy jakiś tydzień temu i od tamtej pory codziennie w róznych godzinach i czasem aż mnie podrywa z łóżka tak sobie tam poczyna dzidizuska kochana:):) Pozdrowionka i wytrwałości dla mamuś,które jeszcze nie czują ruchów maleństwa :):)

Ja jeszcze nie doznalam porzadnego kopniaka, jak narazie dzidzia jest delikatna :) :) :), ale dziewczyny wszystko przed nami jeszcze porzadnie dadza nam znac o sobie nasze malenstwa. Pozdrawiam

Ja juz się nie mogę doczekać, a ciągle u mnie cisza. Boli mni co prawda coś czasami, ale nie wiem, czy to właśnie to

Martusia witam po przerwie :) i życzę miłej lekturki ;)
Puma ja właśnie dzisiaj zaczęłam mieć takie kopniaczki jak Ty piszesz, że aż jakby mnie podrywało :) już się troszkę martwiłam, a raczej zastanawiałam czy to normalne ??? Cieszę się że nie tylko ja tak mam :) i też mam nadzieję że dzidzi sobie w brzuszku pobryka a jak się urodzi to będzie spokojniejsze ;D
Bunia oj mogą nam dać i to PORZĄDNIE ;) no a od 7 miesiąca będziemy musiały codziennie "sprawdzać" czy dzidziuś kopie, bo to bardzo ważne... tak więc jeszcze troszkę mamy czasu na porządniejsze kopniaczki ;) ;) ;)
Sylwuś tak się zastanawiam, bo ja nie wiem czy powinno boleć ??? Może to naciągające się mięśnie, bo ruchy i kopniaczki są przyjemne... i życzę Ci kochana aby takie były :)

Pozdrawiam serdecznie i przesyłam buziaki :-*

Moje już kilka razy potraktowało mnie serią kopniaczków, zazwyczaj nad ranem jak probuję położyć się na brzuchu. Raz udało się kopniaczki poczuć tatusiowi- teraz cały czas mężulek oczekuje następnych sygnałów od córuni. A ona bryka jak tata do pracy wychodzi.
Dodeczka, oby małe były spokojniejsze po urodzeniu niż w brzuszkach bo nie pośpimy sobie nocami.
Pozdrawiam i życzę jak najwięcej kopniaczków (sobie też ;))

cześć wszystkim,
mnie się jutro zaczyna 19 tc, i czuję od jakiegoś czasu tylko jak mi się coś przelewa...takie bulgotanie, nawet nie wiem jak to określić. wiem że coś sie dzieje i już. ale nie mogę się doczekac takiego "zdrowego" kopniaka (chyba jedyny, o który sama się proszę ;D). Powiedzcie prosze kiedy Wy poczułyście kopniaczki?

Wczoraj tez czulam bol brzucha,ale mysle ze to dlatego,ze wstrzymalam gazy,bo dzisiaj jest ok,ale coraz ciezej sie schylac.
Gorace buziaczki

Z tymi gazami to i ja mam problem i czesto przez to mnie boli brzuch, aco do schylania sie to racja ja tez zaczynam to odczuwac, ale trzeba sie przyzwyczajic :)

reklama
Do góry