reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy Maleństwa

reklama
przy pierwszym dzecku ruchy sa wyczuwalne pozniej nawet i w 20 tygodniu dopiero...
zas jesli to jest kolejna ciaza to znacznie wczesniej... nawet i w 16

a tak naprawde wszysto zalezy od budowy ciala i dzidzi ktora albo jest cicha albo rosnie na rozrabiaka:)

wiex spokojnie dzewczyny 17 tydzen jest jeszcze czas.....

ps a ua nas sa ruchy tektoniczne chpc dzidzi podobalo sie u kosmetyczki lozeczko przykrycie kocykiem spokojna muzyczja i cieplo...
chcialo dziecko zostac jak najdluzej:))

Pozdrwaiam Aniolekk

Ja przed 15 tygodnie czułam pierwsze właśnie takie jakby pulsacyjne ruchy maleństwa, nie wiedziałam wtedy że to maleństwo :) ale ja dopiero po ok.tygodniu poczułam pierwszego kopniaczka, tak więc podejrzewam że jesteście na dobrej drodze dziewczyny ;D
A ja dziś poczułam coś dziwnego, w trakcie spacerku, maleństwo (tak podejrzewam) bardzo się wierciło i miałam dziwnie bolące skurcze z lewej strony brzuszka, mam nadzieję że tylko na coś uciskało... bo nie chcę myśleć że to mogłoby być coś innego !!! Martwie się :(

Pozdrawiam serdecznie wszystkie brzuszki i ich właścicielki :)

PS aniołekk niestety nie zgodzę się z Tobą że dopiero przy kolejnych ciążach czuć ok. 16 tygodnia pierwsze ruchy, bo ja jestem na to żywym przykładem i ponad połowa z moich znajomych która była 1 raz w ciąży :)
Zaś zgodzę się co do tego że to indywidualna sprawa :)

Pozdrawiam serdecznie :)

Dodeczka pisze:
PS aniołekk niestety nie zgodzę się z Tobą że dopiero przy kolejnych ciążach czuć ok. 16 tygodnia pierwsze ruchy, bo ja jestem na to żywym przykładem i ponad połowa z moich znajomych która była 1 raz w ciąży :)
Zaś zgodzę się co do tego że to indywidualna sprawa :)

Pozdrawiam serdecznie :)

ja tez jestem pierwszy raz tylko tak sobie gdzes to wyczytalam....

hej!!

ja też na początku mialam takie pulsowanie w brzuszku, a jakiś tydzień później kopniaczki :) A co do kłucia w brzuszku to mnie też kłuje, gin mi powiedział, że mogę brać nospę. Myślicie,, że ona rzeczywiście nie szkodzi? Papa

Podobno nie szkodzi, ale ja i tak nic nie biorę. Wyszłam z założenia, że jak nie biorę nic na moje parszywe bóle głowy i przeżywam je, to nospy nie muszę brać ;D pozdrawiam

reklama
Kasia178ja nospe dostałam od gin. już na samym początku i nie tylko po to żeby złagodzić ból ale żeby zmniejszyć skórcze macicy które w moim przypadku się zaczeły.
Oj dziewczyny a ja do tej pory nie czuje maleństwa :( i zaczynam się już martwić,miałam ostatnio jakieś bulgotki ale były raczej od jedzenia. Mam nadzieje że poprostu jestem nieczuła a ze skarbem wszystko dobrze....buuuuu ja też chce kopniaczka od mojego maleństwa( oj coś czuje że potem będziemy marudzić że za mocno kopią :D)

Do góry