reklama
L
lwica
Gość
Tak wiec mysle,ze to jest wlasnie to,a teraz nic nie pozostaje jak czekac na porzadne kopniaki.
przy pierwszym dzecku ruchy sa wyczuwalne pozniej nawet i w 20 tygodniu dopiero...
zas jesli to jest kolejna ciaza to znacznie wczesniej... nawet i w 16
a tak naprawde wszysto zalezy od budowy ciala i dzidzi ktora albo jest cicha albo rosnie na rozrabiaka
wiex spokojnie dzewczyny 17 tydzen jest jeszcze czas.....
ps a ua nas sa ruchy tektoniczne chpc dzidzi podobalo sie u kosmetyczki lozeczko przykrycie kocykiem spokojna muzyczja i cieplo...
chcialo dziecko zostac jak najdluzej)
Pozdrwaiam Aniolekk
zas jesli to jest kolejna ciaza to znacznie wczesniej... nawet i w 16
a tak naprawde wszysto zalezy od budowy ciala i dzidzi ktora albo jest cicha albo rosnie na rozrabiaka
wiex spokojnie dzewczyny 17 tydzen jest jeszcze czas.....
ps a ua nas sa ruchy tektoniczne chpc dzidzi podobalo sie u kosmetyczki lozeczko przykrycie kocykiem spokojna muzyczja i cieplo...
chcialo dziecko zostac jak najdluzej)
Pozdrwaiam Aniolekk
Vitall - Doda
Fanka BB :)
Ja przed 15 tygodnie czułam pierwsze właśnie takie jakby pulsacyjne ruchy maleństwa, nie wiedziałam wtedy że to maleństwo ale ja dopiero po ok.tygodniu poczułam pierwszego kopniaczka, tak więc podejrzewam że jesteście na dobrej drodze dziewczyny ;D
A ja dziś poczułam coś dziwnego, w trakcie spacerku, maleństwo (tak podejrzewam) bardzo się wierciło i miałam dziwnie bolące skurcze z lewej strony brzuszka, mam nadzieję że tylko na coś uciskało... bo nie chcę myśleć że to mogłoby być coś innego !!! Martwie się
Pozdrawiam serdecznie wszystkie brzuszki i ich właścicielki
A ja dziś poczułam coś dziwnego, w trakcie spacerku, maleństwo (tak podejrzewam) bardzo się wierciło i miałam dziwnie bolące skurcze z lewej strony brzuszka, mam nadzieję że tylko na coś uciskało... bo nie chcę myśleć że to mogłoby być coś innego !!! Martwie się
Pozdrawiam serdecznie wszystkie brzuszki i ich właścicielki
Vitall - Doda
Fanka BB :)
PS aniołekk niestety nie zgodzę się z Tobą że dopiero przy kolejnych ciążach czuć ok. 16 tygodnia pierwsze ruchy, bo ja jestem na to żywym przykładem i ponad połowa z moich znajomych która była 1 raz w ciąży
Zaś zgodzę się co do tego że to indywidualna sprawa
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
Dodeczka pisze:PS aniołekk niestety nie zgodzę się z Tobą że dopiero przy kolejnych ciążach czuć ok. 16 tygodnia pierwsze ruchy, bo ja jestem na to żywym przykładem i ponad połowa z moich znajomych która była 1 raz w ciąży
Pozdrawiam serdecznie
ja tez jestem pierwszy raz tylko tak sobie gdzes to wyczytalam....
reklama
Kasia178ja nospe dostałam od gin. już na samym początku i nie tylko po to żeby złagodzić ból ale żeby zmniejszyć skórcze macicy które w moim przypadku się zaczeły.
Oj dziewczyny a ja do tej pory nie czuje maleństwa i zaczynam się już martwić,miałam ostatnio jakieś bulgotki ale były raczej od jedzenia. Mam nadzieje że poprostu jestem nieczuła a ze skarbem wszystko dobrze....buuuuu ja też chce kopniaczka od mojego maleństwa( oj coś czuje że potem będziemy marudzić że za mocno kopią )
Oj dziewczyny a ja do tej pory nie czuje maleństwa i zaczynam się już martwić,miałam ostatnio jakieś bulgotki ale były raczej od jedzenia. Mam nadzieje że poprostu jestem nieczuła a ze skarbem wszystko dobrze....buuuuu ja też chce kopniaczka od mojego maleństwa( oj coś czuje że potem będziemy marudzić że za mocno kopią )