reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Maleństwa

reklama
Sylwia! Nie martw sie, na pewno wszystko jest w pozadku. Ja poczuleam pierwsze "musniecia" w 18 tygodniu, tak wiec masz jeszcze czas! To w koncu bardzo indywidualna sprawa.
Ja tez dolaczam sie do zyczen dziewczyn i zycze Tobie i Twojemu Mezowi wszystkiego najlepszego!
Sierpien to dobry miesiac na sluby. Sama mam 31 sierpnia 3 rocznice :)

Dzięki Martka, oby tak było.
Po tych wszystkich przeciwnościach i problemach aż mi sie nie chce wierzyć w szczęście.
Dobrze że mam swoje maleństwo w brzuszku.
Pozdrawiamy

Martusia mój mąż tak samo się zachowuje jak Twój :laugh: A dodatkowo rozmawia z maleństwem kiedyś się śmialiśmy bo za każdym razem jak je o coś zapytał to ono kopnęło :) takie malutkie a takie rozumne już ;)
Wczoraj mój mąż położył rękę na moim brzuszku i poczuł dwa kopniaczki, jeden odczuł jakby mi brzuch drgnął ale drugi już był wprost idealny by wiedział że to kopniaczek ;D mówi że to niesamowite uczucie ;D

Sylwuniu nic się nie martw zobaczysz że niedługo poczujesz swoją kruszynkę, pewni jest ono bardzo spokojne a nie takie "nerwowe" ;) jak nasze żeby się cały czas wiercić :) niekótre kobiety dopiero w 20 tygodniu odczuwają ruchy swoich pociech :) tak więc głowa do góry bo wszystko jest w jak najlepszym porządku :)
Ja trzymam kciuki żebyś jak najszybciej poczuła nieżłego kopniaczka Kochana :)

Pozdrawiam serdecznie :-*

Cześć Dziewczynki, jak dzisiaj Wasze samopoczucie?
Czy jeśli czuję czasami "pulsowanie" w brzuszku, to mogą to być ruchy malenstwa?
Czy Was też czasami kłuje w brzuszku?
Zaczynam się martwić

Nie martw się mnie też kłuje. Póki nie będzie to ból jak na @ (ciągnięcie brzucha w dół) i nie będzie przy tym twardy to nic poważnego. Tak mi powiedziała położna.
A kłuje bo wiązadła się rozciągają. pozdrowionka

Czesc Sylwia.
Ja rowniez doszukuje sie wszelkich oznak ruchow malenstwa,a jestesmy tyle samo w ciazy,czasami odczuwam pulsowanie lub jakby delikatny pradzik i nie wiem czy to juz to,wiec jest nas dwie.

reklama
No ja wlasnie na samym poczatku tez mialam takie "pulsowanie" i nie bylam pewna czy to Dzidzia. Upewnilam sie dopiero jak mnie tak pozadnie kopnela i wtedy juz wiedzialam ze ten rodzaj "pulsowania" to wlasnie Malenstwo. Tak wiec Dziewczyny... byc moze to juz wlasnie to!!! Trzymam kciuki oby tak bylo!

Do góry