reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Maleństwa

a ja zaczynam się powoli niepokioć, niby wszyscy mówią, że rozpoznam kopniaczka, sama już nie jestem pewna...
co jakiś czas czuję gwałtowniejszy ruch, to fakt, ale te ruchy sa bardzo nieregularne, zauważyłam tez, że kiedy siedzę w pracy w bezruchu, to tak jakby Maleństwu się nudziło i zaczyna sobie po malutku fikać.... przynajmniej tak to sobie tłumaczę. jestem w 20 tc więc wydaje mi się, ż ete ruchy powinny być bardziej wyraziste..... ech...denerwuję się i już.... :-[

reklama
Tatoonie, moje małe też się wierci (a przynajmniej mi się tak wydaje) jak siędzę w pracy. W domu więcej się ruszam i jest ok.

Mi się wydaje że jak jesteśmy zajęte pracą czy czymś innym to po prostu nie zwracamy uwagi na ruchy i wydaje nam się że śpi czy coś. Ale kto wie...

Ja dzis doswiadczylam, ze nie karzde ruchy czuc.Lekarz przystawil mi ten aparat do sluchania tetna, a tam dzidzia ruszala sie nieprzerwnie w odstepach 4 5 sekund, wiec tak naprawde one tam fikaja chyba duzo wiecej niz czujemy.Pozdrawiam Tatooni glowa do gory Buziaki

Wyględa na to,że nasze maluchy ostro zaczynaja o sobie dawać znak :laugh: Kiedys bałam się poczuć jak maleństwo sie rusza a teraz bardzo to lubie. pozdrawiam was i Wasze brzuszki

Podobno jak się więcej ruszamy nasze kołysanie bioder usypia maleństwa więc najbardziej aktywne są wieczorami, w nocy i nad ranem (dlatego czasami nie dają nam spać :) )
Moja znajoma ostatnio opowiadała mi że jak była w ciąży to jedną noc przeżyła koszmar ,kilka godziń jej córunia rytmicznie pukała. Marysia bała się że dzieje się coś złego że tak rytmicznie dziecko puka,chciała pędzić do szpitala ale się skończyło. Kilka dni pózniej u lekarza okazało się że mała miała poprostu czkawke ;D. To apropo tego jak niebawem będziemy czuć nasze malęństwa,coś czuje że nie raz nas przestraszą, tak jak moją znajomą przestraszyła curunia

mija masz racje mnie gin uprzedzil ze moze sie tak zdarzyc jakies dziwne bulgotanie rytmiczne i uprzedzil ze w tym wieku dzidiza moze dosytac czkawki .
My z mezem podsluchujemy stetoskopem dzidzie i czasami slyszymy dziwne uderzenia ale mysle ze to moje serce bo ja staram sie wstrzymywac wtedy oddech zeby uslyszec sewrduszko dzidzi :) ostatnio naliczylismy ze bie okolo 150 uderzen na minute ale niewiem czy akurat to liczylismy:)

reklama
ja ostatnio przeżyłam czkawkę u maleństwa, śmieszne uczucie, a wieczorami daje istne popisy akrobatyczne, aż unosi brzuch, dosłownie widać jak się rusza :D

Do góry