reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Maleństwa

ja chyba dziisaj przezylam te czkawke mialam uczucie jakby mi sie odbijalo w brzuchu :) dziwne uczucie :)
Ale musze przyznac ze akumulatorki naladowane povylismy sobie z mezem sami poszlismy wieczorkiem na spacerek i na romantyczna kolacje do knajpki gdzie sie poznalismy potrzymalismy sie za raczki poprzytulali i calkiem inaczej sie czuje widac mi tego brakowalo:) alke jutro z rana juz zapowiedizalam ze jade po mojego skarbusia bo juz bardzo za nim tesknie :(

reklama
Moja mała bardzo się rozbrykała ostatnio, dzikie harce w brzuszku odstawiała w czasie gdy jej mama siedziała na konferencji kilka godzin, w czasie lekcji w pracy jest jej chyba lepiej bo śpi, za to wieczorem bryka jak szalona ;D ;D ku ogromnej radości tatusia, który kontaktuje się z córunią wieczorami :)
Dzioobek, miło słyszeć, że u Ciebie już wszystko dobrze.
Pozdrawiam wszystkie serdecznie!!!

Cześć tu Aga z lutowym brzuszkiem,mam pytanie: kiedy powinnam poczuć pierwsze ruchy dzidzi?? Jestem puszysta lub " przy kości " jak to się mówi, to moja 1 ciąża i zastanawiam się kiedy poczuję mojego bejbika, na razie tylko bulgotki i przelewania. Nie martwię się, bo co m-c oglądam dzidzie na usg i wiem ,że jest wszystko OK , ALE PODPOWIEDZCIE MI PROSZĘ coś o tym :D ???

Witaj aga pierwsze ruchy powinno sie odczuc wedlug ksiazek miedzy 17-22 tyg oczywiscie mowa o 1 ciazy ale osoby tezsze moga poczuc je pozniej a jezeli przesledzilas nasze forum to pewnei zauwazylas ze niektore mamusie przeoczaja ruchy :) ja naprzyklad przeoczylam i niewiedzialam co to jest cos sie dizalo jakies dziwne uczucia ale nie myslalam ze to dzidiza :)
Teraz juz fajnie czuc i fajnie widac jak rozpycha sie w brzusiu :) chcialelismy uwiecznic taka wystajaca nozie spod skory brzusia ale jakios nam nie wychodzi :(
pozdrawiam cie i Twoja dzidize i mysle ze jezeli jak piszesz jestes przy kosci :) to mozesz poczuc ruchy pozniej jak chodze do lekarza chodzi tez pani potezna teraz w ciazy wazy 116 kg z tego co mowila a przytyla okolo 8 dotychczas wiec przed ciaza ponad 100 i jest chyba o ile dobrze pamietam w 24 -25 tyg i z dzidzia jest wszystko Ok a ona ruchow nie bardzo czuje mowi ze jest ciezko jej okreslic czy to dzidiza czy burczenie .
wiec to zalezy mnie sie wydaje jaka ta "kosc " jest ;)
pozdrawaim

Aga: ja tez naleze do puszystych :) jak narazie przytylam 3 kg :) a ruchy poczylam w 19 tygodniu, na poczatkunie wiedzialam co to jest czy dzidzia czy moj brzuchol ale po 2 dniach dzidzia kopnela mnie tak wyraznie, ze wiedzialam ze to, to :) super uczucie!!! dodam ze to moja pierwsza ciaza, ktora donosze :)

Aga ja rowniez naleze do puszystych pierwsze ruchy poczulam okolo 18 tygodnia, moze dlatego ze ja jestem bartdzo wyczulona na to co sie dzieje z mojim brzuchem, czesto mnie bolal przed ciaza. POzdrawiam

reklama
Witajcie!!

Moja dzidzia też wczoraj chyba miała czkawkę, najpierw się wystraszylam, że coś nie tak, ale potem czuć bylo wyraźne ruchy dzidzi i kopniaczki a do tego jakieś drgania. A w ogóle to straszna z niej wiercipięta :)

Do góry