reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy dziecka

Dziewczyny, na moje dziecko nie działa ani czekolada, ani sok, ani żaden posiłek.... Nie chce mi dać znać o sobie i juz :baffled: Już wczoraj się zdenerwowałam i powiedziałam mu, zeby w końcu się ruszył i dał znać czy wszystko ok. Oczywiście nic to nie dało :angry: Czasami, nieregularnie wydaj mi sie, że coś tam się rusza, ale o jest tylko sekunda i nie ma znaczenia pora dnia czy zjedzony posiłek....
Łożysko na przedniej ścianie i ilość tkanki tłuszczowej skutecznie amortyzują wszelki odczucia....

reklama
U mnie 3 ciąża i mniej czuję maluszka niż w poprzednich ciążach. Mała jest zdecydowanie leniwa ale... przed chwilą kopnęła mnie 2 razy i udało mi się rączkę starszaka położyć na brzuszku i poczuł!! Z Olkiem długo się nie udało starszakowi pokazać jak kopie więc jestem zadowolona. Na razie jest nieregularnie i mało ale jeszcze będę miała dosyć więc się nie denerwuję.

MArcysia nie martw się niedługo zaczniesz czuc swojego babelka:-D
Ja swojego aniołka czuje już od prawie 4tyg na początku delikatnie teraz już mocnie i czy siedze czy leze czy zjem czy nie ale najbardziej to wieczorem jak odpoczywam na plecach :-D uwielbiam to uczucie:-):-)

Dziewczyny nie daję sobie rady psychicznie... Płaczę non stop, myślę o najgorszym... Nie czuje kompletnie nic! Już nawet nie wydaje mi się, ze coś tam się rusza. Teraz od tygodnia nie czuję nic! Zapisałam się dziś do gin w swojej miejscowości. Mam nadzieję, że zerknie chociaż czy bije serduszko. Do usg połówkowego jeszcze 11 dni, ale przez ten czas zwariuję i wyląduje na oddziale psychiatrycznym....
SZkrabek, masz rację czekałam tyle lat, przeszłam różne etapy leczenia, ale .... gdyby coś teraz poszło nie tak, nie wiem jak bym się podniosła. Za słaba psychicznie jestem
Proszę, trzymajcie kciuki

Marcysia, kciuki zaciśnięte. Musi być dobrze. Nie wiem czy tak samo, ale ja też mam podobnie. Niby czuję od 11-go tygodnia, ale z przerwami. Czasem całe dwa dni nic nie czuję. I tez mam czasem takie głupie myśli. Ale z drugiej strony - brzuch mi rośnie. Bez powodu się to nie dzieje :-p. Więc czekam cierpliwie na kolejną wizytę, która już w piątek. Koniecznie napisz po wizycie u gin co tam i jak tam ten Twój mały leniuch :-p.

Ostatnia edycja:
@marcysiaa83 wyrzuc z glowy te wszystkie czarne mysli!!!! Dzidzius nie lubi gdy mama placze ani gdy sie smuci. Jestem przekonana, że w koncu poczujesz kopniaczki. A na usg zobaczysz, że serduszko pieknie bije ;) i bedziesz musiala wtedy przeprosic malucha, że go stresujesz niepotrzebnie :) trzymamy kciuki na pewno wszystkie :)

A moje malenstwo szaleje codziennie i czuje juz wyraznie kazdy ruch. Hm pisalam wam chyba gdzies, że gdy czekalam na polowkowe pod gabinetem (16lipca) to zasadził mi 3 wyrazne kopniaki. I od tamtego dnia czuje codziennie, a zwlaszcza jak probuje zasnac i poloze sie na boku z brzuchem troche ulozonym na kanapie to jedzie rowno kopniakami w tą kanape, haha :) w ogole to sama jestem w szoku, że juz mam taki duzy brzuch. Kazdy mysli że to wyzsza ciaza. A tu dopiero 20 tydzien :)

reklama
Dzięki Mamuśki za wsparcie i kciuki ;-)
Byłam u pani gin i wszsytko jest ok. Dziecko sie rusza i serduszko bije. Po prostu ja jeszcze tego nie czuję. To było tylko takie szybkie usg, ale gin powiedziała, że będzie córa! :-D Problem z głowy z imieniem ;)

Do góry