reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ruchy dzidzi

reklama
Mja dzidzia ostatnio przystopowała. Nie wiem czemu ale ruchy odczuwam rzadziej i bardziej łagodne tzn.czuje jakies puknięcie czy ruszanie sie tam czy tu ale zdarza się to już rzadziej i są słabsze.:eek: Troche się martwie ale niby pod koniec ciąży to się zdarza...:dry:

Na tym etapie ciąży dziecko jest juz na tyle duże i jest mu ciasno, że rusza się coraz mniej, ale za to matka odczuwa każdy jego ruch intensywniej :-)
Także spokojnie .... wszystko w normie ;-)

Ja na przykład odczuwam ruchy bardziej boleśnie. A czasem nie czuję już ruchów, tylko widzę jak się rusza po skaczącym brzuchu. Więc warto się poobserwować... ;-)

Mój synuś też się wierci. Najbardziej ruchliwy jest od godz. 18 aż do momentu kiedy uda mi się w końcu usnąć i nie czuć jego ruchów. Ostatnio bywa to północ :-( W nocy jak wstanę do ubikacji to zaczyna swoje charce od nowa. Powiem szczerze, że strasznie to jest męczące, bo przez noc przesypiam jakieś 6 godzin. Czasem uda mi się zasnąć jeszcze rano, ale to nie zawsze. A jakby tego było mało to w ciągu dnia też się rusza. Czasem mam już tego serdecznie dość :zawstydzona/y: Pewnie to dziwnie brzmi, ale cała jestem już obolała :-( Wy też tak macie?

Jasne, że tak! Też jestem cała obolała, ale i tak cieszę się, że się mała rusza, wiem przynajmniej że u niej wszystko dobrze. chociaż spać mi też nie daje, to wytrzymam :tak:

a moja mala zalezy od dnia, albo wierzga jak kucyk nozkami i raczkami we wszystkie strony, albo przesypia caly dzien i tylko raz na jakis czas sie wypnie do mamy :p

No wiadomo, u mnie też tak jest, czasem jest bardziej czasem mniej aktywna, ale i tak czuję już wszystkie wnętrzności.:tak:

Ja myślałam, że zanim urodzę to ie będę miała za bardzo problemów ze spaniem :baffled: Ale myliłam się :sick: Ciekawe co to będzie jak się mały urodzi :eek: :surprised: Może wtedy będzie spokojniejszy w nocy :tak: Przynajmniej mamusia ma takie pobożne życzenie ;-)

reklama
A ja sie obudzilam dzisiaj o 3:30 i bylo po spaniu. Maluch szalal a ja zasnac nie moglam. Za to teraz jestem spiaca, chyba pojde spac. Mam nadzieje, ze mi sie cos nie poprzestawia i nie bede chodzila spac z kurami i wstawala w srodku nocy. :eek:

Do góry