reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ruchy dzidzi

A mój maluszek to ostatnio jakiś leniwy się zrobił nie kopie już jak szalony tylko się wypycha i przeciaga, mam nadzieję że to normalne. Może już mu ciasno? W środę idę do lekarza to się spytam.

reklama
Myślę że nie masz się czym przejmować bo ze względu na to że rośnie po prostu robi mu sie ciasno. Ja też tak mam. Mój bąbelek jak się czasami (a nawet często) przeciąga że nieraz cały brzuszek mi się rusza na wszystkie strony...To zależy czy się bawi czy zmienia pozycję we śnie. Tak czy inaczej ruchy na pewno są nieco inne niż z początku.

Mój lekarz móil mi, że to od 32 tygodnia i niby do 14.00 ok 10 odczuwalnych ruchów.
Ale pewnie co doktor to i inna szkoła:confused:

a mnie sie wydaje ze Michas sie mniej rusza, tzn rzadziej ale kopnie mocniej, moze faktycznie juz ma coraz mniej miejsca :confused: :confused: :confused:

ja mam troszke inne pytanie, zadam je w tym watku zebym nie zapomniala :-) piszecie o stawianiu sie macicy no i z tego co wiem to powinnam to odczowac co jakis czas, ale kurcze nie wiem czy wogole cos takiego mam, jak to sie objawia? jak to wyglada? czasami mam twardy brzuch ale nic nie czuje wtedy, tzn nic mnie nie boli :-( nie wiem czy mam te skorcze "treningowe" czy nie? chyba juz powinnam miec co?

ja mam twardy brzuch zawsze rano ale jak pojde do kibelka to od razu mieknie.... polozna ze szkoly rodzenia mi powiedziala ze szyjka skraca sie wlasnie od skorczy i jak je mam i szyjka sie nieznacznie skrocila to dobrze, ale wlasnie chyba nie mam ich tak duzo aby mogy spowodowac skracanie sie szyjki....

A mnie jak na razie zdarzyło się to tylko 2 razy i właśnie też nie bolało tylko brzuch się mniejszy zrobił i cały twardy ale jak weszłam pod prysznic (właśnie szłam się kąpać) to mi przeszło.
A malutka tak mi się czasem wypycha że mój brzuch przybiera różne dziwne kształty (czasem robi to tak mocno że aż mnie boli). Rychy nie są już tak przyjemne jak na początku. Chociaż nasza dzidzia bardzo przyjemnie mizia mnie rano i Oli zawsze pyta co tak się uśmiecham jeszcze z zamkniętymi oczami (super uczucie).

reklama
Do góry