reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ruchy dzidzi

u mnie ruchy sa wszędzie :szok:
ale takie najbardziej kopane to po lewej stronie na wysokosci pępka. a po prawej powyżej pępka jest tak agula, która czesto się wypina:shocked2:
na dole czuje takie gmeranie-drapanie, czasami lekki szturchaniec.

reklama
a propos gmyrania, to chyba mi sie zachciało... i nie koniecznie gmyrania przez dzidzie. No.. to idę zmoblizować męża.
A swoja drogą, że tez nie spytalam doktora czy mogę.. hmmm..:dull:

Ja to czuje dzidzie najbardziej po prawej stronie,ale nie są to takie typowe kopniaki tylko rozpychanie się:tak:

A swoją drogą to kiedyś słyszałam że jest jakiś tam zabobon że jeśli czuje się ruchy dziecka po prawej stronie to urodzi się ... (niepamiętam):baffled: a po lewej ... (niepamiętam):baffled: może któraś z was wie:confused:;-)Starsze panie mówią że to się sprawdza!!! Ja moją Sandrunie czułam pod serduszkiem cały czas:cool2: wię jeśli to prawde to po prawej stronie czuje się chłopca:happy: Ale ja wariatka jestem, chyba sama sobie wkręcam tego synka:eek:

Xmamuśka nie mam pojęcia po ktorej stronie ma być chłopiec, a po której dziewczynka.
Ja na razie mam wrażenie, że mój synek ma główkę nad moim pępkiem, ale bardziej po prawej stronie, a kopniaczki czuję z lewego boku. Czasem mam nad pępkiem taką twardą gulkę, że to musi być albo główka albo dupka, ale wiem na 100% gdzie są jego nózki, bo tak nimi kopie, że aż boli. Ale nawet lekarz przy ostatnim USG stwierdził, że moje dziecko jest nadwyraz ruchliwe (ma to po mamusi ;-)). Nie wiem dlaczego, ale ostatnio bolą mnie więzadła w dole brzucha po obu jego stronach. Czy to możliwe, że synek tam właśnie się rozciąga?

No wiesz Monika .. nasze szkarabiki mogą mieć już ok 40 cm (z wyprostowanymi nóżkami), więc są wstanie się rak rozciągnąć

MariaOla pewnie masz rację. Tylko że teraz czasem mnie to boli jak tak wierzga, a co to będzie przez najbliższe dwa miesiące? Chyba już całkiem będę skopana od środka :szok: i cała posiniaczona :-(

Uoo a ja czuje szturchance w boki i kopniaki w zebra:p, albo np nozki w zoladku(zgaga) lub w plucach(problemy z oddychaniem) nad pepkiem czesem mala tez nozke wystawi, najbardziej jest aktywna jak siedze albo leze na plecach, chociaz ostatnio przestaje to byc regula:D moze bolesne to jeszcze nie jest ale przestaje byc przyjemne napewno

Monika ..... może dlatego, że przytałam dwa razy tyle co ty to mam warstwę ochronną tłuszczyku i mnie to tak nie boli ;-) Choć muszę przyznać, że czasem też mi maluszek dokopie :baffled:

reklama
MariaOla możliwe. Moi znajomi się dziwią, że mam taki duży brzuszek, ale ja faktycznie "tyję" tylko w tym miejscu. Cała reszta pozostała bez zmian. I pewnie dlatego te kopniaczki bywają nieprzyjemne, a niektóre wręcz bolesne i poza tym jest mi diabelnie ciężko. Jak mam wstać z fotela albo z tapczanu, to Maciek się śmieje, że za moment będę wstawać na "małysza" :-D

Do góry