reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ruchy dzidzi

Karola i Maja nie będę oryginalna - mam to samo :tak: ... skóra napięta jak nie wiem ... dzidzia jak czasem kopnie to aż się zapominam i krzyczę. OStatnio mi tak przywaliła w kościółku że o mało co nie wydałabym z siebie okrzyku:tak: Tomek się tylko uśmiechnął jak zobaczył moją zaskoczoną i zachwyconą minę :szok: :laugh2:

reklama
Hej ..... wczoraj zdawało mi się, że mam więcej niż jedno dziecko, dostawałam kopniaczki dokładnie wszędzie i to w tym samym czasie. Zaciekawiona dźwignęłam koszulkę i zobaczyłam podskakujący brzuch :szok: Jesuuu nie wiem co to było, może disco, albo ruggby :laugh2: Naszczęście Jarek przyszedł i przyłożył swoje magiczne dłonie i wszystko się uspokoiło.

MariaOla, wiesz u mie podobnie jak i u Ciebie dłonie tatusia dziłaja na naszą małą bardzo kojaco. No chyba ze tatus sam zaczyna bawic sie z małą to wtedy boje sie ze mnie rozerwie nasza Niunia. Kolka dni temu obudziłam sie i patrze a tu mój męzulek bawi sie z naszą Niunią a najlepsze jest to ze mnie nie obudzili

hmmm a jak malec sie u mnei wierci to ja wcale nie mam zamiaru go uspokajac, myslicie ze wtdy mu sie cos zlego dzieje i potrzebuje uspokojenia? ja go wrecz zachecam do takich tancow :-) moj lekarz powiedzial ze jak sie duzo rusza to bardzo dobrze bo znaczy ze rowijaja sie miesnie i jest duza macica, duzo wod plodowych i dzidzia jest dotleniona jak sie duzo rusza :-)

Roszek też się rusza.:tak: Obkręca się i kopie w rózne strony. Sama radość.
Czasami brzuch mam dziwnie powybrzuszany, bo synek sie bardziej wcisnął np. z lewej strony.
Nadal gania za światełkem jak się latarkę do brzucha przystawi..
Cudo po prostu. I czuć, że ma coraz mniej miejsca.:tak:

Właśnie wróciliśmy ze spaceru połaczonego z zakupami, wcale nie daleko byliśmy.
W drodze powrotnej Roch sie jakoś tak ułożył (podejrzewam, że główką w dół), że myślałam, że nie dojdę, by zdążyć do toalety. Normalnie az bolało.:baffled: . o wiele przyjemniej jest jak kopie:tak:

agnieszka22 ..... super :rofl2:

Karlam .... ja nie myślę, że maluszkowi coś się złego dzieje, ale to dla mnie nie było radosne, a raczej bolesne doświadczenie :eek: Miałam przy okazji skopane wszystkie narządy wewnętrzne :baffled:

mnie te ruchy coraz bardziej bola, najbardziej kopniaki powyzej pepka z boku, jakby na lini "pod pachami", ale w pewnym stopniu tez niezbyt przyjemne jest uczucie gdy maly sie przemieszcza i naciaga skore.... :zawstydzona/y: ale moge "pocierpiec" tak jeszcze z usmiechem na ustach :-) ciekawe czy to bedzie coraz bardziej "bolec" :eek:

reklama
a ja odczuwam ruchy raczej w dole brzucha, nie w okolicy zeber. I tak się zastanawiam, jak leży ta nasza mała Kluseczka..

Do góry