reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozwój naszych pociech

Moja gwiazda odkryła sposób na wysuwanie się z leżaka. Jak ją tylko tam położymy, robi mostek i myk do przodu. Po chwili ma już stopy na zewnątrz - mała spryciula. ;-)

Whitney, u nas to samo :) a jak zadowolona, i nauczyla sie ciagnac za poztywke zeby jej grala (ta w bujaczku) i robi to raz za razem. Jak jej raz nie przypielam bo peplalam przez tel, to nózki juz zeszły na zewnatrzdaleko a pupcia zsuwala sie na podloge, takze juz wiem ze bez pasów nie ma mowy. No i pełza od przedwczoraj, do przodu na brzuszku, a steka przy tym jak lokomotywa :D

U nas kobitki to samo, wiec w lezaczku obowiazkowo musi byc przypiety, chyba ze jestem przy nim to nie zapinam.
Z pleckow na brzuszek jeszcze sie nie obraca, ale lada dzien moze mu sie uda, tylko gdzies nie wie co z raczka zrobic. W lozeczku tancuje dookoła własnej osi. Nozek jeszcze nie smakuje, ale kolankami juz zainteresowany. A najbardziej zainteresowany jest moimi okularami, ciagle mi je zciaga.

reklama
Szymek w foteliku pręży się jak struna i zanim go przypne pasami to potrafi z 3 razy wyjechac nogami na ziemie:-)
Podczas przebierania uwielbia robic mostki. póki co nie przekręca się na boczki i z 3 razy udało się obróci z brzuszka na plecy.
Stópki jeszcze są bee ale za to jak leży na brzuszku to odpycha się nogami i ryje głową w podłodze:-D a i na brzuszku sięga po zabawki:-D
W piątek moje dziecię odkryło że potrafi krzyczec:-D

Witajcie:) super watek naprawdę:) moja Gabi ma 4 miesiące i tydz potrafi:
-głośno kzyczeć,jęczeć,stękać jak jej tylko znikne z pola widzenia:)
- pare razy udało się jej samej obrócić z brzuszka na plecki i na odwrót ale od jakiegoś czasu hmmmm.... odechciało jej sie tego
-główke trzyma bardzo sztywniutko i obraca nią na wszystkie strony
- wkłada sobie non stop paluchy do bużki
- śmieje sie w głos zaczepiana przez tate albo łaskotana
-na bruszku trzyma sztywno główke i obraca nia na wszystkie strony ale tylko poleży w ten sposób pare minutek potem krzyk bo raczej mało płacze
-a no i w nocy przewraca sobie misia na głowe i się drze:)
-zaczepia ludzi na zakupach swoim "eeee"
i już chyba tyle.... napewno jest jeszcze coś ale jakoś do głowy mi nie przychodzi co jeszcze by tu o tej mojej małej napisac:)

U nas wczoraj Kaska przewrocila sie z pleckow na brzuszek i tak sie jej to spodobalo ze robila to caly wieczor :) Tylko jeszcze nie bardzo wie jak to zrobic z brzuszka na plecy i wtedy zaczyna piszczec :)

A Daria odkryła,że ma siostre wariatkę!!!! wczoraj tak się z niej śmiała ,że szok!!! Blanka przed nią cyrki odstawiała ,skakała, śpiewała, kukała itp itd a Daria zanosiła się śmiechem tak bardzo że aż się krztusiła!!!:-D
poza tym cały czas pedałuje, przebrać jej nie idzie bo skacze, podnosi tyłek ,robi mostki:-pprzewraca się na wszystkie strony i ostatnio nawet jak się uparła to "doszła" obracając się do torby z kulkami tak bardzo chciała je mieć!!:-Dłeb mi podnosi tak wysoko, że się boje, że kark skręci kiedyś i też ją przypinam już dawno pasami do leżaka bo uparcie wstaje do siadu chociaż jeszcze się chwieje jak dzikus!!

a jak z trzymaniem glowki u waszych pociech????? bo moiejmu pecyna lata do tylu przodu troche utrzama sztywno ale szalu nie ma!

mój już od jakiegoś czasu ładnie trzyma prosto , jak go trzymam to nie lubi mieć asekuracji przy główce bo lubi się rozglądać na boki

reklama
A Daria odkryła,że ma siostre wariatkę!!!! wczoraj tak się z niej śmiała ,że szok!!! Blanka przed nią cyrki odstawiała ,skakała, śpiewała, kukała itp itd a Daria zanosiła się śmiechem tak bardzo że aż się krztusiła!!!:-D
!!
U mnie jest to samo jak podchodzi do Maxia starszy brat i cos mu opowiada to jest jeden wielki smiech.

a jak z trzymaniem glowki u waszych pociech????? bo moiejmu pecyna lata do tylu przodu troche utrzama sztywno ale szalu nie ma!
MOj trzyma sztywno, musisz wiecej klasc na brzuszku to wzmacnia miesnie karku i brzucha.

Do góry