reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozwój naszych pociech

Moja już od kilku dni przewraca się z plecków na brzuszek ale odwrotnie jeszcze nie załapuje,na swoje imię też jeszcze nie reaguje,stoi na całych stópkach jak ją trzymam pod paszki

reklama
czy jest jakieś wrzesniowy dzieciaczek który jeszcze sam nie siedzi???? moja mała jakoś sie przewraca na boki i do przodu chyba ze skupi na czyms szczególną uwage to wtedy siedzi:baffled:a o pełzaniu raczkowaniu nie wspomnę,bo ona nie lubi leżać na brzuszku wiec i postępów wtym kierunku brak:-(zaczynam sie martwić:sorry2:

czy jest jakieś wrzesniowy dzieciaczek który jeszcze sam nie siedzi???? moja mała jakoś sie przewraca na boki i do przodu chyba ze skupi na czyms szczególną uwage to wtedy siedzi:baffled:a o pełzaniu raczkowaniu nie wspomnę,bo ona nie lubi leżać na brzuszku wiec i postępów wtym kierunku brak:-(zaczynam sie martwić:sorry2:
mój zaczoł siedzieć z dnia na dzień. Dzień wcześniej leciał i nic nie wskazywało ze w ogóle usiądzie szybko. Siedzi od niecałych 2 tyg. Z przekręcaniem i leżeniem też tak było. Nie chciał w ogóle leżeć na brzuchu a jak załapał, że jednak można na tych plecach dużo zdziałać to teraz pieluchy nie mogę mu zmienić. Akrobacje takie robię przy każdym przewijaniu.
Tak samo ze wstawaniem. Nie wstawał. Dziś rozmawiam z M przez tel a on bryk za łózeczko i z siadu na nogi. Jak raz złapał to teraz wszystkiego się łapie (nawet kolana) i próbuje wstawać.
Głowa do góry.

Maja tez nie siedzi sama. Jej siedzenie wogole nie interesuje. Jak ja posadze to sie zlosci i zaraz sie kladzie. Jej ulubiona pozycja to na brzuszku. Stawac na nozkach tez nie bardzo chce.

Antos tez jeszcze sam nie siedzi, zdarza mu sie, ale zaraz fik na bok, albo do przodu:-D. Na pleckach lezec nie lubi, od razu na brzuchol sie obraca, tak mu bardziej pasuje. Ale juz obracac z brzuszka na plecki mu sie nie chce, pokazał ze umie kilka razy, i koniec. Czasami przybiera pozycje jak do czworakowania, ale chyba jeszcze nie jego czas.

reklama
Antos tez jeszcze sam nie siedzi, zdarza mu sie, ale zaraz fik na bok, albo do przodu:-D. Na pleckach lezec nie lubi, od razu na brzuchol sie obraca, tak mu bardziej pasuje. Ale juz obracac z brzuszka na plecki mu sie nie chce, pokazał ze umie kilka razy, i koniec. Czasami przybiera pozycje jak do czworakowania, ale chyba jeszcze nie jego czas.

Mój leniuszek też się nie obraca z brzuszka na plecki, bo jej się nie chce. Musi być naprawdę bardzo czymś zainteresowana, żeby się odwrócić. :)

Do góry