reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozwój naszych pociech

:-Doj te nasze słodkie leniuszki:tak:u mojej małej coś sie ruszyło przekręca sie sama z pleców na brzuch i odwrotnie,leżąc na brzuszku podkurcza nogi jak do raczkowania,ale głowa i ręce ani rusz,siedzieć tez zaczyna coraz dłuzej ale to jeszcze nie to no i koniecznie musze obnizyć łózeczko bo mała nauczyła sie podciągac do pozycji siedzącej wiec bardzo niebezpiecznie:blink:

reklama
U nas od jakiegoś tygodnia Nadulka ładnie siedzi sama, ale nie potrafi usiąść z leżenia. A trzymana pod paszki zaczyna robić pierwsze nieporadne kroczki :))

Igunia posiada już genetycznie uwarunkowaną umiejętność : pakowania się w kłopoty i przedziwne sytuacje. Nie dalej jak dziś rano spadła z łóżka. Ponieważ to nie był pierwszy raz mamusia była przygotowana i obok naszego łoża leżą wielkie poduchy. Więc nawet nie zapłakała. Uwielbia pełzać po całym domu. Nie przeszkadza jej w tym opatrunek na nodze (ma oparzoną nogę,, która na szczęście się już ładnie goi). Zdolności elektryka odziedziczyła po wujku: gdy uznała że mamusia za często siedzi na bb rozmontowała mi gniazdko telefoniczne. Do naprawy trzeba było wezwać wujka ;-). Ładnie siedzi, tylko szkoda że tak rzadko :-D. Stać przy łóżeczku jeszce nie bardzo umie, a bardzo lubi . Wytrzyma tylko chwilkę:-). Pięknie obsługuje mamy dotykowy telefon - wyłącznie językiem :-p.

Mi tez Majeczka juz popsula raz telefon.

Poza tym tak jak gosiuni Iga Nie bardzo chce stawac a jak sie ja postawi wytrzyma tylko chwile, pelza po calym domu czasami probujac raczkowac ale pelzanie woli zdecydowanie bardziej. Siada sama i to bardzo sprytnie. A do tego wyrywa wszystkie listwy z podlogi te przy scianie i ma z tego wielka radoche:)

reklama
witam
Wiktor siedzi sam zapierdziela na czworakach wszędzie a jak mu sie znudzi na czworakach to sie trula po mieszkaniu w łożeczku wstaje sam trzma sie i idzie do okoła a napotykając przybornik z pieluchami robi porzadek i wyrzuca na ziemie wszystkie bądź do łóżeczka gdy bawi sie na ziemi to równiez jak wasze dzieci uwielbia kable i telefony dałam mu jeden stary zepsuty i się bawi więc moj i Ł jeszcze całe :)dziś sam stał pare sekund bo się nogi puscil. Czasem jak mu się zachce to mówi mama i tata ogólnie jest bardzo żywym dzieckiem jak to się mówi żywe srebro. mieliśmy nie miły tydzień bo 2 razy z łóżka spadł raz wczoraj przez sen bo poszłam mleko zrobić :wściekła/y:a wcześniej spadł na poduszkę więc mi mu nie było.. masakra jakaś oczy do okoła głowy...

Do góry