reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozwój naszych pociech

:-Doj te nasze słodkie leniuszki:tak:u mojej małej coś sie ruszyło przekręca sie sama z pleców na brzuch i odwrotnie,leżąc na brzuszku podkurcza nogi jak do raczkowania,ale głowa i ręce ani rusz,siedzieć tez zaczyna coraz dłuzej ale to jeszcze nie to no i koniecznie musze obnizyć łózeczko bo mała nauczyła sie podciągac do pozycji siedzącej wiec bardzo niebezpiecznie:blink:

reklama
U nas od jakiegoś tygodnia Nadulka ładnie siedzi sama, ale nie potrafi usiąść z leżenia. A trzymana pod paszki zaczyna robić pierwsze nieporadne kroczki :))

Igunia posiada już genetycznie uwarunkowaną umiejętność : pakowania się w kłopoty i przedziwne sytuacje. Nie dalej jak dziś rano spadła z łóżka. Ponieważ to nie był pierwszy raz mamusia była przygotowana i obok naszego łoża leżą wielkie poduchy. Więc nawet nie zapłakała. Uwielbia pełzać po całym domu. Nie przeszkadza jej w tym opatrunek na nodze (ma oparzoną nogę,, która na szczęście się już ładnie goi). Zdolności elektryka odziedziczyła po wujku: gdy uznała że mamusia za często siedzi na bb rozmontowała mi gniazdko telefoniczne. Do naprawy trzeba było wezwać wujka ;-). Ładnie siedzi, tylko szkoda że tak rzadko :-D. Stać przy łóżeczku jeszce nie bardzo umie, a bardzo lubi . Wytrzyma tylko chwilkę:-). Pięknie obsługuje mamy dotykowy telefon - wyłącznie językiem :-p.

Mi tez Majeczka juz popsula raz telefon.

Poza tym tak jak gosiuni Iga Nie bardzo chce stawac a jak sie ja postawi wytrzyma tylko chwile, pelza po calym domu czasami probujac raczkowac ale pelzanie woli zdecydowanie bardziej. Siada sama i to bardzo sprytnie. A do tego wyrywa wszystkie listwy z podlogi te przy scianie i ma z tego wielka radoche:)

reklama
witam
Wiktor siedzi sam zapierdziela na czworakach wszędzie a jak mu sie znudzi na czworakach to sie trula po mieszkaniu w łożeczku wstaje sam trzma sie i idzie do okoła a napotykając przybornik z pieluchami robi porzadek i wyrzuca na ziemie wszystkie bądź do łóżeczka gdy bawi sie na ziemi to równiez jak wasze dzieci uwielbia kable i telefony dałam mu jeden stary zepsuty i się bawi więc moj i Ł jeszcze całe :)dziś sam stał pare sekund bo się nogi puscil. Czasem jak mu się zachce to mówi mama i tata ogólnie jest bardzo żywym dzieckiem jak to się mówi żywe srebro. mieliśmy nie miły tydzień bo 2 razy z łóżka spadł raz wczoraj przez sen bo poszłam mleko zrobić :wściekła/y:a wcześniej spadł na poduszkę więc mi mu nie było.. masakra jakaś oczy do okoła głowy...

Do góry