wiem że jestem tu nowa , ale i my mamy czym się pochwalić nasz Patyczek uwielbia bawić się z psem , jak siedzi próbuje przejść do raczkowania, lubi lerzeć na brzuszku , przewraca się z pleców na brzuch i spowrotem. Staje sama przy wersalce i stoji i robi kroczki trzymana za rączki :-)
reklama
wstretnamalpa
Zadomowiona(y)
Moja Darunia też jeszcze nie ma zębów!!Ja tak się nie nastawiam wcześniej niż za dwa miechy!! a poza tym to już ładnie raczkuję i się podnosi przy łóżeczku czy meblach:-)
przyszla_mama81
Mama81
A ja sie pochwale
Moj Torianek od wczoraj RACZKUJE!!!
Przejdzie kawalek do przodu,i odpoczywa super widok!!!
Moj Torianek od wczoraj RACZKUJE!!!
Przejdzie kawalek do przodu,i odpoczywa super widok!!!
Wiktor raczkowanie opanował do perfekcji wstaje przy czym się da a wczoraj wlazł na stoliczek ;/ nie straszne mu już progi jak drzwi otwarte to zaraz na korytarz ucieka .. od wczoraj nie zamyka mu się buzia i woła ciągle mama dziś pierwszy raz powiedział baba
calineczka27
Fanka BB :)
Od kilku dni raczkujemy
Hausfrau
Max jeszcze nie ma zęboli ale myślę, że lada dzień się pojawią bo dziąsła ma całkiem białe już i spuchnięte. Marudzi jak nie wiem.
Na razie się intensywnie czołga i staje na czworakach i huśta się na nich do przodu i tyłu.
Robi "papa" na powitanie i pożegnanie.
Klaszcze w rączki.
Reaguje na swoje imię i jego zdrobnienie.
Dobiera się do szuflad.
Nie wiem co jeszcze :-)
Acha, wczoraj na widok obcych kobiet dostał ataku płaczu a to znaczy że ma fazę "fremdeln" po niemiecku, nie wiem jak to po polsu nazywają.
Na razie się intensywnie czołga i staje na czworakach i huśta się na nich do przodu i tyłu.
Robi "papa" na powitanie i pożegnanie.
Klaszcze w rączki.
Reaguje na swoje imię i jego zdrobnienie.
Dobiera się do szuflad.
Nie wiem co jeszcze :-)
Acha, wczoraj na widok obcych kobiet dostał ataku płaczu a to znaczy że ma fazę "fremdeln" po niemiecku, nie wiem jak to po polsu nazywają.
reklama
KAROLINA84
jejku nie dawno nasze maleństwa w brzuchach siedziały ,a tu proszę takie postępy rozwojowe,no to napisze co moja Julka potrafi:
-siedzi samodzielnie
-z pozycji leżącej podniesie sie do siadu
-w lóżeczku sama wstaje ale jeszcze sama łóżeczka nie obejdzie
-trzymana za rączki zapierdziela strasznie
-przyjmuje pozycje do raczkowania ,ale raczkowac nie chce
-mówi tata baba, mama jeszcze nie
-robi Pa pa,kosi kosi,pokazuje oczko- nosek,pokazuje jaka jest duża i jakie dobre,świetnie tańczy w pozycji siedzącej
-trzymana za rączki skacze jak spręzynka
-jak chce mleka woła am,am,am
i to chyba wszystko no to sie pochwaliłam a co
-siedzi samodzielnie
-z pozycji leżącej podniesie sie do siadu
-w lóżeczku sama wstaje ale jeszcze sama łóżeczka nie obejdzie
-trzymana za rączki zapierdziela strasznie
-przyjmuje pozycje do raczkowania ,ale raczkowac nie chce
-mówi tata baba, mama jeszcze nie
-robi Pa pa,kosi kosi,pokazuje oczko- nosek,pokazuje jaka jest duża i jakie dobre,świetnie tańczy w pozycji siedzącej
-trzymana za rączki skacze jak spręzynka
-jak chce mleka woła am,am,am
i to chyba wszystko no to sie pochwaliłam a co
Podziel się: