reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozwój naszych pociech

Moja coraz ładniej staje sama jak się czegoś chwyci.Wychodzi sama z krzesełka jak znudzi się jej siedzenie a nikt nie chce jej wyjąć.

reklama
Moja coraz ładniej staje sama jak się czegoś chwyci.Wychodzi sama z krzesełka jak znudzi się jej siedzenie a nikt nie chce jej wyjąć.
To spryciulka, a nie przypinacie jej?

Karolinka pełza po całym domu i pewnie już by raczkowała, gdyby nie gips. Włazi wszędzie, a najbardziej pcha się tam, gdzie są kable. Uwielbia też zabawę w a kuku dookoła stołu. :)

To spryciulka, a nie przypinacie jej?

Karolinka pełza po całym domu i pewnie już by raczkowała, gdyby nie gips. Włazi wszędzie, a najbardziej pcha się tam, gdzie są kable. Uwielbia też zabawę w a kuku dookoła stołu. :)
To jest takie krzesełko ze stoliczkiem tylko bez stoliczka z samym blatem i jest nisko.Niestety nie ma tego paska między nogi i się sama zsuwa i tak wychodzi.

dobry wieczór jestem tu nowa. Moja córcia ma również 8 miesięcy , i potrafi już troszkę , martwi mnie jedno nie ma ani jednego ząbka a jak to wygląda to u was

Karolinka też nie ma ząbków. Codziennie zaglądam jej do buźki, ale narazie cisza. :) Jest jeden plus tego braku ząbków - nie gryzie mnie w nocy, jak karmię ją cycem. ;)

Dziewczyny Olek położony na brzuchu już się tak nie denerwuje i odrazu się nie odwraca próbuje pełznąć trochę. Głowa w podłogę tyłek do góry :-)

Ale ostatnio nas zaszokował, kupiliśmy mu w ikei taką drewnianą wieżę do układania. Stwierdziłam, że ją schowamy, bo jeszcze za mały. Ale kiedyś się z nim bawiłam i odpakowałam mu ją. Razem układaliśmy dawałam mu do rączki klocki i prowadziłam rękę żeby nakładał je na ten patyk. Następnego dnia siedział na kocu a my piliśmy kawę z mężem. Taka cisza się zrobiła więc mąż wychylił głowę a on wywalił wszystkie części z tej wieży, jeden krążek największy założył sam, a drugim celował, nie mógł trafić i w końcu się wkurzył. Lubi też turlanie piłki po podłodze. Siedzimy naprzeciwko siebie i turlamy do siebie :-) no i kupki robi na nocnik.
Ale ze wstawaniem to narazie nic.

Tez sie pochwle!!
Juz od dawan w staje w lozeczku a teraz nawet potrafi siasc i nie upasc,kupki i siku robi do nocnika(oczywiscie jak mama zauwazy ze czsa na potzrebe) nie raczkuje ale pelza do tylu:),jak mu powiem daj mamusi czesc albo buzi to daje,klepie w usta raczka i robi indianina,jak tylko zobaczy miche to wola A i to glosno(ja mowie bedziemy robic AM-a On A),uwielbia byc prowadzany za raczki(siedzenie juz BEEE)gdzie moj kregoslup bardzo to odczowa,no i najlepiej to na raczkach u mamy,u taty posiedzi gora 10 min.a pozniej placz i do nikogo nie pojdzie obcego!!!!
I to chyba na tyle,piszcie kochane co potrafia juz wasze sliczniosci!!!

Witajcie. Dawno tu nie zaglądałam, ale moja mała to złodziej czasu ;))
U nas tak: siedzi sama ładnie, ale nie siada jeszcze z leżenia sama, turla się, leżącz na brzuszku pełza do przodu w tępie błyskawicy, obraca się też wokół własnej osi, raczkowanie - na kanapie próbuje nóżki podkurczyć, ale wtedy buzią leci w podłoże, postawiona na nóżkach jak ma się czego trzymać to stoi, trzymana za rączki próbuje robić nieporadne kroki.
Aha no wszystkie szuflady i szafki na jej poziomie są przeglądane i wszystko wywala z nich. Uwielbia zabawy piłką, sama turla ją gdzieś, a później pełznie za nią.
Żeby zwrócić naszą uwagę krzyczy "eeeee", albo "ej". No i uwielbia rozmawiać z babcią na skype, siedzi jak zaczarowana i się śmieje do monitora :)

reklama
Do góry