reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych pociech - pierwszy zab, pierwszy krok, pierwsze slowo....

Piter od Sylwestra stoi na czworakach i tak śmiesznie tyłkiem rusza :-D:-D:-D i nie wie co z nogami i rękami zrobić żeby się dalej poruszyć :-D. Ale czołganie i turlanie po całym pokoju wychodzi mu świetnie

reklama
Mój synuś jest z 10 czerwca. Co już umiemy:
-Sam jeszcze nie siedzi, chyba że się zapomni :)
-Zaczyna powoli pełzać do tyłu.
-Mówi: ta-ta, ga-ga, nein, aja
- Ładnie je z łyżeczki
- Podtrzymywany stoi
-Przewraca się na boki, z brzuszka na plecy

Nie umie jeszcze i troche mnie to martwi, że nie przewraca sięz pleców i boków na brzuszek oraz nie bierze stópek do buzi.

a u nas maly ma 4 zeby,przekreca sie z plecow na brzuch,a odwrotnie to tylko czasami,sam jeszcze nie siada,podnosi sie tylko tak do polowy i opada,ale jak sie go posadzi to siedzi bardzo ladnie,no i oczywiscie jak zdejme mu skarpetki to jakby mogl to by zjadl swoje nozki :)

Gabi turla sie na wszystkie strony,czyli z brzuszka na plecy z plecow na brzuszek,butelke sama trzyma juz od okolo 3 tyg. a co najdziwniejsze z pierwszym razem zalapala picie z kubka niekapka a wike uczylam pare dobrych tyg.,mala zaczela ladnie laczyc sylaby,i wychodzi jej juz baba gaba mama dada itp: a tak wogole to straszna gadula z niej:-D:-DNie stoi za to jeszcze pewnie na nozkach i nie lubi lezec na brzusiu zaraz przewraca sie na plecki,jak ma sie czegos zlapac to sama usiadzie ale samej udalo sie jej tylko dwa razy,pelza dookola jak w zegarku,moja starsz Viki nie raczkowala a chodzic zaczela jak miala ponad 10 m. wiec teraz sie tez nie martwie ze Gabi nie zabardzo sie do tego zabiera:-)

My od 28 grudnia walczymy z wyrzynającym się ząbkiem a przedwczoraj dopatrzyłam się że obok idzie kolejny takze 2 na raz wychodza. Noce mamy nie przespane bo maly burczy co chwile, dzisiejsza noc juz byla masakryczna wiec teraz juz chodze po scianach. Jeszcze do tego wszystkiego doklada sie @ takze wogole jest super :wściekła/y:

reklama
A my ząbków jak na razie nie mamy :-),czekamy ...
Ale Kubuś pięknie przewraca się z plecków na brzuszek i odwrotnie,pełza,raczkuje do tył,do przodu mu się dzisiaj też udało :-). Siedzi stabilnie jak się go posadzi,ale sam jak na razie nie potrafi usiąść. Pociągany za rączki zamiast usiąść od razu wstaje :-).Smoczka sam wkłada sobie do usteczek , uderza klockiem o klocek-bardzo się z tego cieszy że robi tyle hałasu :-). Śmieje się na cały głos,gaworzy czasem nawet wychodzi mu coś jak mam,ba ba ba
Pozdrawiam

Do góry