reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych pociech - pierwszy zab, pierwszy krok, pierwsze slowo....

podejrzewam ,że ze spaniem mamusi nie byłoby problemu;-):-D Ja też już od dawna się nie wyspałam:shocked2: Maja tak ładnie spała a teaz coś jej się poprzestawiało i budzi się często po monia i 2razy jedzonko. Wcześniej też sama zasypiała teraz nie bardzo jej to wychodz:-( Myśle, że będą wychodzić jej ząbki, bo strasznie się ślini i wszystko pcha do buźki. Może powróci do starego rtmuspania

Gosiu....u nas jest dokładnie to samo, takze lada dzien mozesz spodziewać sie zabka....mojemu ida 2 na raz:tak:

reklama
Nagrane pare dni temu. Teraz radzi sobie już dużo lepiej. Nie zwracajcie uwagi na bałagan.
[video=youtube;Lk_XB8IFw3s]http://www.youtube.com/watch?v=Lk_XB8IFw3s[/video]

No Lenka ale z Adasia dzielny chlopczyk....zasuwa jak maly motorek:-D:-D:-D z mojej Gabi to jest maly Leniuszek...stac nie lubi raczkowac ani tyle...zaraz sie zlosci jak lezy na brzusiu...a Vika juz chodzila jak miala 11 m. ;-) no ale Viktoria tez mi nie raczkowala to moze z Gabi bedzie tak samo:-D:-D:-D

Melduję,Kubuśka raczkuje :-) i to pełną parą.Cały duży kocyk potrafi przejść bez zatrzymania oczywiście za smoczkiem :-).
Nie myślałam że postępy dzieciaczków mogą tak cieszyć :-).

Gratulacje dla dzieciaczków :-)

Moja Ania też już zapitala po całym przedpokoju, i to dosyć szybko się przemieszcza. Ząbków jeszcze nie widać. Za to zaczyna mi wstawać w łóżeczku i muszę obniżyć łóżeczko, bo mi wypadnie niedługo z niego :szok: ładnie się bawi zabawkami, a ostatnio jak słyszy muzykę, to kiwa się i takie kosi-kosi na swój sposób robi... ;-)

Lenka, Milkada gratuluję. Mój ma za ciężką dupkę jeszcze hehe.
Lenka a tak z ciekawości to ile waży teraz Twój Adaś, bo wagowo i wzrostowo podobni się urodzili (Piotruś 4130g i 59cm długi). Mój jak miał 6,5 miesiąca to ważył 9600g.

Adaś jest drobnej budowy. Jak do 6 miesiecy brakowało mu 4 dni-to ważył 8,2kg i miał 76cm. Jest długi nosi ciuszki na 80 cm. Ale wagowo nie wazy dużo. Początkowo przybierał dużo. Ale potem zaczęły sie problemy z uczuleniem. Długo lekarze błądzili podejrzewali AZS. Smarowałam małego i nic sie nie poprawiało. Zwolnił z przybieraniem. po ponad 2 miesiącach trafilismy na lekarke,ktora nam pomogła. Okazało sie,ze mały nie moze przyjmować witaminy D. Odstawilismy i pomogło. A wszedł w okres kiedy dzieci juz tak nie przybierają. I jak na swój wzrost jest drobny. Wzrost ponad 97 centyl. Waga na 50. W czwartek mamy szczepienie to się dowiem ile teraz.

reklama
Lenka to mój trochę na odwrót, bo z waga jest w 97 centylu a ze wzrostem w 50 hehehe, ale ciuszki tez na 80 cm nosi, a niektore to nawet na 86 cm.:-)

Do góry