reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych pociech - pierwszy zab, pierwszy krok, pierwsze slowo....

reklama
Ewcia moja siedzi tak samo musi sie podeprzec z ktorejs strony...:-Dczasami udac sie jej pare chwil bez podporki...ach jak ten czas leci ani sie obejrzymy a juz nasze pociechy biegac beda:-D

Ja dziś zauważyłam ze moj TUPTUŚ sam stoi np.przy ławie, albo opierając się o oparcie kanapy, juz mu sie nogi przestały uginac pod ciezarem. Normalnie byłam w szoku jak to zauważyłam :szok::szok::szok: a siedzieć mu sie nie chce... czasami jak sie zapomni to chwilkę usiedzi prosto, ale jak tylko zaczyna sie krecic to zawsze bach na bok i za chwile na brzuszek:tak:

Kami tak sobie niedawno wlasnie wspominalam ze moja Viki jak miala 6 m. to juz ladnie na nozkach stala,a Gabi chociaz bardziej ruchliwa to widze ze raczkowac powoli bedzie a na nozkach stac nie lubi:-D:-Da Viktoria wcale nie raczkowala tylko zaraz chodzic zaczela...tak wiec kazde baby inaczej sie rozwija;-)

Viktoria wcale nie raczkowala tylko zaraz chodzic zaczela...tak wiec kazde baby inaczej sie rozwija;-)
Wydaje mi się, że Fifi też raczkować nie będzie tylko od razu na nogi:tak:
Jesli chodzi o siedzenie to nadal samodzielnie nie siedzi ale jak go posadze w wózku to trzyma sie boków i siedzi przez jakiś czas, a na spacerach walczy z mamą by go posadziła

U mnie ślicznotka już siedzi pewnie, bez podparcia. Ząbków póki co, nie ma, choć dziąsełka zapuchnięte. Nie ślini się tak jak Julka, co mnie bardzo cieszy :-) A! i potrafi z "leżącego" podnieść się do siedzenia. I już pełza, jak dojrzy pudełko z chusteczkami albo pilota od TV, to zasuwa jak odrzutowiec ;-) a gaworzy i śmieje się bez przerwy :-D

Witam :-)

Czy Wasze dzieciaczki już raczkują? Moja mała narazie zasówa do tyłu, tak śmiesznie pełza, no i na boki, czasami próbuje dupkę do góry podnosić, ale jeszcze jej tyłek jest za ciężki dla niej. Mojego brata chrześniak jest z 18 czerwca i już raczkuje i ma 8 zębów, moja ma narazie 2 :-)

Hej dziewczyny!
Piotrusiowi w święta wyszła lewa jedyneczka na dole. Teraz lepiej śpi w nocy, widocznie go bolały dziąsełka.

reklama
Witam :-)

Czy Wasze dzieciaczki już raczkują? Moja mała narazie zasówa do tyłu, tak śmiesznie pełza, no i na boki, czasami próbuje dupkę do góry podnosić, ale jeszcze jej tyłek jest za ciężki dla niej. Mojego brata chrześniak jest z 18 czerwca i już raczkuje i ma 8 zębów, moja ma narazie 2 :-)

Kasiu, każde dziecko jest inne! Moja Ania póki co pełza, choć podnosi się i przyjmuje pozycję do raczkowania, zrobi kroczek, dwa i bach :-D A ząbki, ja tam się nie przejmuję, że Ania jeszcze nie ma, Julce wyrósł pierwszy jak miała niecałe 9 mcy, za to teraz ma 18. Więc wszystko przede mną...

Hej dziewczyny!
Piotrusiowi w święta wyszła lewa jedyneczka na dole. Teraz lepiej śpi w nocy, widocznie go bolały dziąsełka.

Gratulki dla przystojniaka ;-)

Do góry