reklama
beata1980
Sierp 2007 czerw 2009
Ewcia moja siedzi tak samo musi sie podeprzec z ktorejs strony...czasami udac sie jej pare chwil bez podporki...ach jak ten czas leci ani sie obejrzymy a juz nasze pociechy biegac beda
DOROTA.D.-L.
Fanka BB :)
No pięknie!!!:-)A to moja pięknotka ;-) sama siedzi :-):-):-)
Moja sama jeszcze nie siedzi, pochyla sie mocno do przodu i bierze nóżki do buzi.
kamireszel
kamireszel
Ja dziś zauważyłam ze moj TUPTUŚ sam stoi np.przy ławie, albo opierając się o oparcie kanapy, juz mu sie nogi przestały uginac pod ciezarem. Normalnie byłam w szoku jak to zauważyłam a siedzieć mu sie nie chce... czasami jak sie zapomni to chwilkę usiedzi prosto, ale jak tylko zaczyna sie krecic to zawsze bach na bok i za chwile na brzuszek
beata1980
Sierp 2007 czerw 2009
Kami tak sobie niedawno wlasnie wspominalam ze moja Viki jak miala 6 m. to juz ladnie na nozkach stala,a Gabi chociaz bardziej ruchliwa to widze ze raczkowac powoli bedzie a na nozkach stac nie lubia Viktoria wcale nie raczkowala tylko zaraz chodzic zaczela...tak wiec kazde baby inaczej sie rozwija;-)
kamireszel
kamireszel
Wydaje mi się, że Fifi też raczkować nie będzie tylko od razu na nogiViktoria wcale nie raczkowala tylko zaraz chodzic zaczela...tak wiec kazde baby inaczej sie rozwija;-)
Jesli chodzi o siedzenie to nadal samodzielnie nie siedzi ale jak go posadze w wózku to trzyma sie boków i siedzi przez jakiś czas, a na spacerach walczy z mamą by go posadziła
U mnie ślicznotka już siedzi pewnie, bez podparcia. Ząbków póki co, nie ma, choć dziąsełka zapuchnięte. Nie ślini się tak jak Julka, co mnie bardzo cieszy :-) A! i potrafi z "leżącego" podnieść się do siedzenia. I już pełza, jak dojrzy pudełko z chusteczkami albo pilota od TV, to zasuwa jak odrzutowiec ;-) a gaworzy i śmieje się bez przerwy
kaska76
Czerwcowa Mama 2009
Witam :-)
Czy Wasze dzieciaczki już raczkują? Moja mała narazie zasówa do tyłu, tak śmiesznie pełza, no i na boki, czasami próbuje dupkę do góry podnosić, ale jeszcze jej tyłek jest za ciężki dla niej. Mojego brata chrześniak jest z 18 czerwca i już raczkuje i ma 8 zębów, moja ma narazie 2 :-)
Czy Wasze dzieciaczki już raczkują? Moja mała narazie zasówa do tyłu, tak śmiesznie pełza, no i na boki, czasami próbuje dupkę do góry podnosić, ale jeszcze jej tyłek jest za ciężki dla niej. Mojego brata chrześniak jest z 18 czerwca i już raczkuje i ma 8 zębów, moja ma narazie 2 :-)
reklama
Witam :-)
Kasiu, każde dziecko jest inne! Moja Ania póki co pełza, choć podnosi się i przyjmuje pozycję do raczkowania, zrobi kroczek, dwa i bach A ząbki, ja tam się nie przejmuję, że Ania jeszcze nie ma, Julce wyrósł pierwszy jak miała niecałe 9 mcy, za to teraz ma 18. Więc wszystko przede mną...
Hej dziewczyny!
Piotrusiowi w święta wyszła lewa jedyneczka na dole. Teraz lepiej śpi w nocy, widocznie go bolały dziąsełka.
Gratulki dla przystojniaka ;-)
Podziel się: