reklama
andariel
mama super dwójki :]
larvuniu nie przejmuj się - sprawdzałaś na siatce centylowej dla dziewczynek jakie tereny malutka okupuje? chyba poniżej 3 centyla jest powód by się przyjrzeć diecie, ale nawet i taki centyl nic złego nie musi oznaczać (koleżanki synek - zdriowiuteńki jak rybka - od początku poza siatką, ot takie chucherko wszędobylskie i zwinne);
edit. Aestima - ale czadowe miśki w sygnaturce!
edit. Aestima - ale czadowe miśki w sygnaturce!
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
Larvunia....moja Julia waży ok 6300, jest drobna. taka jej uroda. Nie wszystkie dzieci na tym etapie ważą po 8 kg. Julia tak ok 10 centyla. Lekarka mówi, ze wszystko dobrze. Poza tym dzieci teraz na wadze przybierają duzo mniej niż przez pierwsze trzy miesiące więc nie masz się czym martwić.
larvunia na wątku "chorobowym" przytaczałam wagę mojej siostry z książeczki, przytoczę raz jeszcze
5M 6150g
11M 8500g
2Y 10 kg
4Y 13kg
6Y 16kg
10Y 24 kg
zobacz, ona w wieku 11M ważyła tyle ile teraz niektóre czerwcówiątka ważą, po prostu Misia jest drobinką i tyle. Moja mama zawsze od lekarki słyszała, że niedobór masy ciała Anka ma, ale się nie przejmowała. Mamy pediatrę w rodzinie, co prawda dziś 70-letnią, ale wtedy skutecznie mamę uspokajała w kwestii wagowej. I Ty bądź spokojna, jeżeli Misia przybiera miarowo, to wszystko jest na pewno w porządku Po 4M dzieci już nie przybierają tak szybko jak w pierwszych 3-ch m-cach - Doris ma rację
11M 8500g
2Y 10 kg
4Y 13kg
6Y 16kg
10Y 24 kg
zobacz, ona w wieku 11M ważyła tyle ile teraz niektóre czerwcówiątka ważą, po prostu Misia jest drobinką i tyle. Moja mama zawsze od lekarki słyszała, że niedobór masy ciała Anka ma, ale się nie przejmowała. Mamy pediatrę w rodzinie, co prawda dziś 70-letnią, ale wtedy skutecznie mamę uspokajała w kwestii wagowej. I Ty bądź spokojna, jeżeli Misia przybiera miarowo, to wszystko jest na pewno w porządku Po 4M dzieci już nie przybierają tak szybko jak w pierwszych 3-ch m-cach - Doris ma rację
larvunia wszystko tak, za to u mnie nie nadąża się produkować - Maja wczoraj po cycu 2x dojadła 100ml mm, no ale ja chcę do końca roku wyjść z cycowania, więc nie będę wisieć na laktatorze, tym bardziej, że ona często cycem pluje, a jak butlę dostanie to doi
mamusia czerwcowa 2011
Mamusia Tymusia
chwale się wszem i wobec że dzisiaj pierwszy raz i to bez żadnej pomocy Tymcio chwycił się za stópkę :-):-):-) jestem dumna jak nie wiem co
reklama
Mamusia gratulacje dla Tymcia
Olek tez w weekend złapał za prawa stope, za kolana łapie bez problemu, przestał ostatnio gadac ale to normalne, ze jak fizycznie cos idze do przodu to reszta przeczekuje (i na odwrót), duzo sie smieje.
Siedział by najlepiej cały czas, ale sam jeszcze rady niedaje. Zabki sie zatrzymały bo od soboty spokojniejszy jest.
Olek tez w weekend złapał za prawa stope, za kolana łapie bez problemu, przestał ostatnio gadac ale to normalne, ze jak fizycznie cos idze do przodu to reszta przeczekuje (i na odwrót), duzo sie smieje.
Siedział by najlepiej cały czas, ale sam jeszcze rady niedaje. Zabki sie zatrzymały bo od soboty spokojniejszy jest.
Podziel się: