reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwoj naszych maluszkow

no moj mi dzisiaj zrobil niespodzianke :baffled:

chcialam zobaczyc czy ma cos w pieluszce bo podśmierdywał schylam sie zeby zobaczyc czy jest kupa a ten mnie za wlosy pociagnal w strone pieluchy pełnej kupki :angry::nerd::baffled::angry: :-D:-D:-D:-D:-D:-D na centymetry sie z nią minełam.. :confused:

reklama
my też sie tulimy od ok 2 tygodni :-) a jak w moją mamę i teściową sie wtulił to dopiero rozpierała ich duma :-D
fajne to no nie :-)
włosy mi ciągnie na maksa, choć cały czas zapiete to i tak mi je rozwali
Ironia masakra :szok: dobrze, ze sie minęłaś

łojej Ironia, to byś miała maseczke :-) ale moja też nie chce się przekrecac z brzucha na plecy, opanowala sztuke z plecow na brzuch ale w druga strone - ni w ząb, no pewnie czasu wiecej na to potrzebuje

mój się pięknie obraca na 1 i 2 boczek ale jeszcze nie chopsnoł z plecków na brzuszek bądź odwrotnie i się troszkę zastanawiam czy to nie za długo trwa, stópki też go nie interesują tylko kolanka a najbardziej to siusiak podczas kąpieli to masakra muszę tak uważać by go sobie nie "wyrwał" że szok :-D

aha i Tymcio jak się już naje cyca to sobie sam wstaje do pozycji siedzącej (bez nawet najmniejszej mojej pomocy) tak już jakieś 3 tygodnie ma, poza tym wszystko idzie do buźki i mega ślinienie - nie nadążam śliniaków zmieniać he he, butelkę z herbatką sam już sobie trzyma, wyciąga rączki jak chce na opa i łapie już ładnie 2 rączkami zabawki oraz podaje sobie z 1 do 2 łapki, a od kilku dni wyrzuca zabawki na ziemię i ma mega radochę jak mu ją z powrotem podaje a on czynność może powtórzyć :-D:-D:-D

mamusia oj pilnuj siusiaka, pilnuj:-D:-D:-D:-D nie przejmuj się obrotami i stópkami, moja Maja m-c temu nawet za kolanka nie łapała:tak:A do obrotu pewnie niewiele już Tymciowi brakuje
z zabawkami u nas to samo - ale zanim zrzuci to już wie, że będzie bach i zawczasu oczy mruży;-)

U nas łapanie za stópki od jakiś dwóch tygodni, raz do buzi wsadziła i się tylko skrzywiła ;)
Obroty nam ciężko idą. Z brzuszka na plecki kilka razy nam wyszło, ale odwrotnie już nie.
Ady nie sadzam, nawet z podparciem. Jedynie co na kolanach w pozycji półsiedzącej, ale też nie za długo, bo częściej na podłodze leżymy :)

U nas znowu obroty coraz częściej się przytrafiają :-) i na szczęście w lewo i prawo. Z brzuszka na plecy już od września opanowuje, a teraz z plecy na brzuszek i ma przy tym mega radochę. Jeszcze większą radochę ma z kąpieli. Mam zazwyczaj całą łazienkę mokrą.
Podpieracie Maluchy jeszcze przy kąpieli?? Mój już sam fika po całej wannie, tylko pilnuję, żeby się nie obrócił czasem, co się Mu nie zdarza jak na razie.
Pięknie łapie i trzyma sobie zabawki i bardzo spodobała Mu się mata edukacyjna, a ma tyle siły w rękach, że jak złapie zabawkę z maty, to boję się, że te pałąki nie wytrzymają :-D:-D:-D

reklama
To moj chyba nie wie, ze ma siusiaka, nigdy go nie zdybal ani nawet nie zobaczyl. Przynajmniej nie musze go pilnowac ;-)

Do góry