reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

reklama
moje dzieciaczki kręcą główkami jakby mówiły "nie" - takie szybkie ruchy; i oznacza to szukanie cycusia; ale wydaje mi sie, że takie kiwanie główką z boku na bok - takie że raz jednym, raz drugim policzkiem dotyka do podłoża, oznacza właśnie to, ze próbuje się uspokoić by zasnąć;

Pediatra mi powiedziala, że dzieci tak robią jak są śpiące i w ten sposób się relaksują.
Moja ciocia-pediatra potwierdziła więc wszystko ok :)

My dziś po szczepieniu drugą dawką Pentaximu, Maja zapłakała głośno ale szybko się uspokoiła, jednak tyle żalu już dawno nie widziałam, moja bidulka dzielna... Kolejna dawka 20 października.

Pszczoła urosła 6 cm w ciągu 6 tygodni i ma 65cm (nic dziwnego że ubranka w rozm 68 ledwo zapinam jak jeszcze pampers dochodzi :)), wagowo prawie 1kg do przodu i jest 6,820kg.
Ciemiączko ładnie zarasta, osłuchowo też wszystko ok :).

reklama
my dziś też po szczepieniu, mała wazy 6590 i wczoraj skonczyla 12 tygodni a za tydzien skonczy 3 miesiace, przybrala w 6 tyg. 1450g. Pani doktor powiedziala ze mala byla bardzo dzielna, bo tylko troche zaplakala i zaraz sie uspokoila. jedyne co mnie martwi to rozmiekczona potyliczka, kazala dawac wiecej wit. d. mam nadzieje ze jej sie poprawi. no i jeszcze na kupki kazala dac lacidofil, bo sluzu za duzo, zeby sie flora poprawila, po szczepieniu mala raczej ok, moze troche marudzi ale bardziej mam wrazenie ze to ze zmeczenia bo sama zasnac nie potrafi

Do góry