reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

madzioolka zachlysnelam sie herbata jak to przeczytaolam :szok:cjak tam mozna?????????? Zero wyobrazni!!!!

Anapi moj braciszek chorowal na celiake + wsio co znabialem mial odstawic, uczulenie na mleko. Od malego byl chudziutki i bardzo czesto go bolal brzuszek... Wykryli to u niego dopiero gdy szedl do zerowki. Z tego niby sie wyrasta... Przestal diety stosowac gdzies ok 15 roku zycie , teraz ma 25 i miewa sie dobrze ;-) Tez przez te lata zero maki, makaronow i chleba , specjalna dieta i te specjalne chlebki... oj dla dziecka to koszmar... bo i trzeba wszystkiego odmawiac.. nawet slodyczy

reklama
Anapi to kuzynce mojego męża jak urodziła córkę powiedzieli że mała ma mukowiscydozę. Dziewczyna się tak zdenerwowała że straciło po tygodniu pokarm a po dwóch dostała miesiączkę. Oczywiście okazało się że był to fałszywy alarm...na szczęście.
Madzioolka ja oglądałam program o babce która karmiła piersią (ale nie TYLKO piersią) 7-letniego chłopca:szok:, ale to tylko dlatego że chciała adoptować jakąś dziewczynkę (niemowlę) i tak długo trwały sprawy adopcyjne że ona tak karmiła i karmiła synka żeby mieć mleczko dla tej dziewczynki. Coś też tam było że babcia karmiła piersią swoją wnuczkę bo córka nie mogła ale już nie pamiętam jakim cudem miała mleko. Oczywiście wszystko to miało miejsce w Ameryce.

Anapi to kuzynce mojego męża jak urodziła córkę powiedzieli że mała ma mukowiscydozę. Dziewczyna się tak zdenerwowała że straciło po tygodniu pokarm a po dwóch dostała miesiączkę. Oczywiście okazało się że był to fałszywy alarm...na szczęście.
Madzioolka ja oglądałam program o babce która karmiła piersią (ale nie TYLKO piersią) 7-letniego chłopca:szok:, ale to tylko dlatego że chciała adoptować jakąś dziewczynkę (niemowlę) i tak długo trwały sprawy adopcyjne że ona tak karmiła i karmiła synka żeby mieć mleczko dla tej dziewczynki. Coś też tam było że babcia karmiła piersią swoją wnuczkę bo córka nie mogła ale już nie pamiętam jakim cudem miała mleko. Oczywiście wszystko to miało miejsce w Ameryce.

a fuj zeby babcia wnuczke karmiła? jakos mi sie to nie widzi hehe..ale skoro i u facetow mozna wywolac laktacje lekami to co sie dziwic :)

Anapi, u Jasia też było podejrzenie celiakii (problemy skórne, słaby przyrost masy) na szczęście się nie potwierdziło, ale na jakiś czas musieliśmy odstawić gluten i potem od nowa go wprowadzać. Mam za to dwie znajome bliźniaczki, które są bezglutenowe. Teraz są już koło 30tki i dla nich to już nie problem, po prostu się przyzwyczaiły, choć z tego co wiem to pozwalają sobie na produkty z glutenem.

Ramari
, faktycznie tyczka Ci rośnie :)

ha ha, ramari - Glizduś mały:-) może będzie skakał o tyczce? lekki, zwrotny;-) pewnie będzie raczkował jak burza! a mocno płakał przy szczepieniu?
o tej matce co 7-latka karmila widziałam wzmiankę kiedyś w ddtvn (chyba na you tube można odszukać), ale o tej eko-matce pierwsze słyszę... jak tak można krzywdzić własne dziecko!!!!???

reklama
Mamusia moja Maja robi tak samo i to tak szybko że wzrokiem za Nią ledwo nadążam... też się martwiłam czy to normalne ale dziewczyny mi tu odpisały że tak maluszki odreagowują i się wyciszają, na chwilę mnie to uspokoiło ale jak będę w środę na szczepieniu to zapytam lekarza

Do góry