reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

Wisieńka nie wiem, z jakiego wątku, ja tylko na forum staraczek wcześniej zaglądałam :)

Icak, nasze Hanule prawie w tym samym wieku ;)

Doris, dokładnie tak, jak piszesz, ciągle zmieniamy jej miejsce a mała skanuje mieszkanie wzrokiem :D Już poznaje babcię i dziadka i uśmiecha się na ich widok :)

reklama
My idziemy we wtorek na szczepienie i dowiemy sie ile waży - dziś Mati kończy 3 m-ce :-) ale to zleciało - masakra, chciałabym te chwile jakoś zatrzymać :-)
Już przerabiamy chwytanie mnie za bluzke siebie Mateuszek za ubrania od ok 2 tyg a do zabawek wyciąga rączki od tygodnia, dzisiaj pande chwycił i aż zapiszczał z radości jak poczuł inny materiał :-)
Na brzuszku lubimy leżeć - mama przyzwyczajała bo kolki były i tak zostało - Mateusz sie wygina niesamowicie do góry :-)
Byliśmy na bioderkach i wszystko ok - pan dr powiedział, ze bardzo mocne dziecko- a to samo powiedziała pediatra dzień wcześniej kładąc go na brzuszku jak chciała go osłuchać, bo Mati tak wysoko głowe trzymał i rozglądał sie na boki, ze była zaskoczona :-)
Silny ten mój skarb :-)

Ile Wasze Bąbelki już ważą?? Wczoraj ważyłam Tymka, a tu waga pokazała 6,3 kg :szok::szok::-D Jest co nosić... Ważne, że chusta wytrzymuje te cudowne kg :-D
Edit: a mierzy 60 cm :-)

Ostatnia edycja:
Alessandro skonczyl rowno 3 miesiace - mierzy 60cm, wga 5600g (caly czas ok 25 centyl), wage urodzeniowa juz podwoil. Super rozwiniety, zupelnie zdrowy. Jedynie mamy sie przgladac czerwonej plamce (maly krwiaczek, ma od urodzenia) na jego dloni czy sie powoli wchlania, jak nie zniknie samo to trzeba bedzie to usunac zanim zacznie raczkowac.

My wczoraj byliśmy u neurologa i mała ma już kręcz z prawej strony szyi, więc ta asymetria się pogłębia :-( JUtro idziemy na rehabilitację już i pokazano nam tez jak z nią w domu ćwiczyć.
Mamy też skierowanie na usg przezciemieniowe i wiele badań z krwi: morfologię, transaminazy, CPK,jonogram pełny, TSH i FT4. Mam nadzieję, ze wszytsko będzie dobrze... ach :-(

Leo waży 7 z kawałkiem (dziś go będę warzyć dokładnie); przewraca się z plecków na brzuszek, ale przez jedno ramię woli, więc muszę go ćwiczyć by i przez drugie wiedział, że można (ale mi dziwna składnia wyszła:) ); rwie się do siadania, ale jeszcze nie mogę mu na to pozwalać - najpierw obroty przez boczki; ale jak się podciągnie i mu pozwolę chwilę posiedzieć, to jest przeszczęśliwy;
już prawie wcale nie zezuje (czasem mu się zdarzy jak się bardzo stara czemuś przyjrzeć z bliska); odkrył niedawno swoje rączki,więc ma zajęcie;-)
najfajniej jest mu na rękach i trzeba chodzić - inaczej jaśnie pan niezadowolony:-Di nie bardzo lubi swój leżaczek ostatnio;
często się śmieje; uwielbia siostrę (z wzajemnością):tak:

andariel super, ze już Leoś tak dzielnie sobie radzi

dziewczyny o ile zwiększyły się obwody główek u waszych maleństw od urodzenia??? bo mam doła :-:)-:)-(

my po szczepieniu i ważeniu
Mateusz waży 6500 g !!!! pediatra powiedziała, ze rewelacja :-) a mierzy 65 cm obwód główki 42 cm

trochę popłakał w domu i marudny był - cały dzień na rękach.... ufff mam dość ale przy szczepieniu nie zapłakał nawet :-) dzielny chłopak :-)

reklama
chyba w dobrym watku to napisze ;-)
chwale sie :-D
moja malutka od wczoraj zaczela w koncu lapac wiszace przed nia zabawki :tak::-) i gada do nich jak najeta :-D Jak to super wyglada, juz zapomnialam jak to z synkiem bylo :-)

Do góry