reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwoj naszych maluszkow

reklama
Młoda wszystko wskazuje na to, że będzie leworęczna - ciekawe po kim. Coraz bardziej mi się wydaje, że Krysia ma jakąś żyłkę muzyczną - też nie wiem po kim - podryguje przy melodiach jazzujących a tańczy przy czymś bardziej tradycyjnym.
Krysia najchętniej działa sama - to jak ja ;-) - jak potrzebuje wsparcia mówi "pomóc" ale jeśli się pomaga za bardzo czy w sposób nieuprawniony mówi "sama" i za nic w świecie nie może być inaczej. Aczkolwiek jak często np. przy rozbieraniu mówi "pomóc" a ja "spróbuje sama" to się udaje :-p A ubierać chce się sama od dawna. Często nawet buty wychodzą - wprawdzie bez zapinania.

trasia - wow!!! Leo nie lubi malować/rysować - pomaże coś tam jak siostra maluje i leci za chwilę dalej bo mu się nudzi; i nie jest to kwestia braku umiejętności skupienia się - po prostu tego nie lubi (po cichu liczę, że to przejściowe);
pięknie bawi się sam, inscenizując jakieś akcje (ostatnio np. bawił się w ogródku figurkami rycerza i jakiegoś luda z kosmosu i co jakiś czas któryś z nich padał na ziemię krzycząc), więc jest twórczy w zabawie:tak:ale ładnie bawi się również z siostrą, tylko wtedy to Ninka "rozkazuje", a on jej słucha;
nadal ładnie nuci, od pierwszych dźwięków wiadomo co "śpiewa"; tańczy już znacznie rzadziej, co niegdyś;
forever - dzieci w pierwszych latach są ponoć oburęczne - Ninka do tej pory równie dobrze używa lewej dłoni, co prawej; ponoć leworęczność można później stwierdzić dopiero;

No to u nas umiejętności jak dla mnie praktyczne - Młoda na pytanie jak masz na imię mówi imię, jak się nazywasz - imię i nazwiska ( oba ciurkiem :-p ) odpowiada też jak ma na imię Tata a jak Mama. Jako, że całkiem dobrze kojarzy i mówi, że ktoś pojechał do Warszawy to chyba jeszcze nauczę aby mówiła, że mieszka w Warszawie. Zważywszy iż Krysia mówi bardzo wyraźnie i minimalnie przekręca to jakby coś nie daj Bóg.....

Wow ! Może macie mało skomplikowaną nazwę i numer - u nas nazwa 3 wyrazowa a numer dwu.... :baffled: No ale myślę, że inteligentny policjant z bazą Pesel - mam nadzieję, że można ustawić filtry - z takim imieniem Młodej dalby radę....
No i przede mną dwa zdania na temat nazwiska - w kontekście nazwisk Rodziców - ale to za czas jakiś :happy2:

reklama
ulica jednowyrazowa a Twoja trzywyrazowa??? to Emi ma łatwiej, plus numer mieszkanie: ładnie mówi 'szósteczka';-) numer bramy dwucyfrowy ale jakoś bardziej zabawowo to traktuję

Do góry