reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

martadelko nie wiedzialam ze to mozliwe w tym wieku-ta prawa i lewa reka. Emi na tym samym etapie co Maja, na lalke Amelke mowi Amela:-D ida rowno chyba;-) Maja tez spiewa "Mydlo wszystko umyje" az do " kwiatki na lace" i "Szzotka pasta" do "ten ma klopoty" , a w dalszych zesciach obu piosenek musze pomagac jej spiewac

reklama
A czy wasze dzieci śpiewają? W sensie melodii? Bo Marysia wcale. A muzyka jest otoczona w sposób naturalny z każdej strony. Jak chce zaśpiewać kilka słów w piosence to po prostu je rapuje:/

moon Emi nauczyła się prawa/lewa nie w związku z zakadaniem nogą czy ręką a w aucie jak jedziemy to jej opowiadam co jest po prawej stronie a co po lewej, mamy stałe punkty na trasie do pracy (jak ją do dziadków odwozimy); wpierw myślałam, że po prostu zapamietała wzrokowo, że np ciufcia jest po lewej stronie ale ona sama mówi, że po lewej i pokazuje na lewą stronę plus odnosi to do ubierania (np jak sama skarpetki ubiera):tak:ciekawe jakby nasze dziewczynki się dogadały ze sobą?;-):-)
jakie ruchy A wprowadza???:-p

Emi ostatnio coraz częściej szuka kontaktu z dziećmi, zagaduje sama np w piaskownicy mówi do chłopca: 'chłopczyku chcesz łopatkę pozyczyc?' albo 'daj raczke, nie uciekaj, pojdziemy na górke';-):-)

trasiu u nas leciutko melodyjnie Emi śpiewa;-) jestem ciekawa rapowania Marysi:-D

co do tańcowania to biega w kółko jak chce tańczyć i śpiewa kółko graniaste a ostatnio nauczyła się leciutko skakać (i mówi przy tym, że jak kangurek:-p)

Ostatnia edycja:
hmmm...ciezko to okreslic, coraz to nowe:-D ja jestem sztywna jak kij od szczotki, wiec niech ja tatus uczy tanczyc, jemu to o niebo lepiej wychodzi;-)

Moj zanim się nauczył mowić- śpiweał, zanim się nauczył chodzić- tańczył:) I trwa to po dziś dzień! Także Trasiu nie martw się- zięcia będziesz miała muzykalnego, nawet gdyby córa zawiodła w tej materii;)

Chyba tu napiszę jaki szok przeżyłam - zgrywałam zdjęcia ze żłobka z Młodą na kolanach, w tym świateczne - a Krysia mówi bardzo wyraźnie pokazując na jegomościa w czerwonym ubranku i czapie - Mikołaj..... :szok: Ale ma pamięć, to przeszło 6 miesięcy....

dziś Marysia zachwyciła mnie obrazkiem. Malowała farbami całkiem sama kiedy ja karmiłam Szymusia.

samsung 037.jpg

legenda:
zielony pasek na dole to oczywiście trawa
brązowy po lewej to drzewo
niebieskie na górze to chmurka
żółte oczywiście słoneczko
to czarne to żuczek :)

Załączniki

• samsung 037.jpg
    samsung 037.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 61
reklama
forever no ladnie, Maja juz mnie do takich przeblyskow pamieci przyzyzaila;-)
trasia wooooow i tylko tyle, jestem w szoku, Maja tak nie maluje...a czym Marysia malowala?masz.jakies farby specjalne?

Do góry