martadelko nie wiedzialam ze to mozliwe w tym wieku-ta prawa i lewa reka. Emi na tym samym etapie co Maja, na lalke Amelke mowi Amela ida rowno chyba;-) Maja tez spiewa "Mydlo wszystko umyje" az do " kwiatki na lace" i "Szzotka pasta" do "ten ma klopoty" , a w dalszych zesciach obu piosenek musze pomagac jej spiewac
reklama
traschka
Mama Marysi
A czy wasze dzieci śpiewają? W sensie melodii? Bo Marysia wcale. A muzyka jest otoczona w sposób naturalny z każdej strony. Jak chce zaśpiewać kilka słów w piosence to po prostu je rapuje:/
andariel
mama super dwójki :]
Leo śpiewa, owszem. Bardzo ładnie odtwarza melodię, chyba mniej fałszuje, niż mój M.ale tańczyć przestał, a kiedyś tak dawał.
moon Emi nauczyła się prawa/lewa nie w związku z zakadaniem nogą czy ręką a w aucie jak jedziemy to jej opowiadam co jest po prawej stronie a co po lewej, mamy stałe punkty na trasie do pracy (jak ją do dziadków odwozimy); wpierw myślałam, że po prostu zapamietała wzrokowo, że np ciufcia jest po lewej stronie ale ona sama mówi, że po lewej i pokazuje na lewą stronę plus odnosi to do ubierania (np jak sama skarpetki ubiera)ciekawe jakby nasze dziewczynki się dogadały ze sobą?;-):-)
jakie ruchy A wprowadza???
Emi ostatnio coraz częściej szuka kontaktu z dziećmi, zagaduje sama np w piaskownicy mówi do chłopca: 'chłopczyku chcesz łopatkę pozyczyc?' albo 'daj raczke, nie uciekaj, pojdziemy na górke';-):-)
trasiu u nas leciutko melodyjnie Emi śpiewa;-) jestem ciekawa rapowania Marysi
co do tańcowania to biega w kółko jak chce tańczyć i śpiewa kółko graniaste a ostatnio nauczyła się leciutko skakać (i mówi przy tym, że jak kangurek)
jakie ruchy A wprowadza???
Emi ostatnio coraz częściej szuka kontaktu z dziećmi, zagaduje sama np w piaskownicy mówi do chłopca: 'chłopczyku chcesz łopatkę pozyczyc?' albo 'daj raczke, nie uciekaj, pojdziemy na górke';-):-)
trasiu u nas leciutko melodyjnie Emi śpiewa;-) jestem ciekawa rapowania Marysi
co do tańcowania to biega w kółko jak chce tańczyć i śpiewa kółko graniaste a ostatnio nauczyła się leciutko skakać (i mówi przy tym, że jak kangurek)
Ostatnia edycja:
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Chyba tu napiszę jaki szok przeżyłam - zgrywałam zdjęcia ze żłobka z Młodą na kolanach, w tym świateczne - a Krysia mówi bardzo wyraźnie pokazując na jegomościa w czerwonym ubranku i czapie - Mikołaj..... Ale ma pamięć, to przeszło 6 miesięcy....
traschka
Mama Marysi
Załączniki
reklama
Podziel się: