reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

Aestima jak słodko!! Zdolny ten Twój Brzdąc :-)
Za to Tymek w końcu pokazuję jakie dobre jest jedzenie (przejeżdża z brzucha pod szyje i klepie się) i wczoraj na kota, powiedział ładnie: kotek. A tak to standardowo: ja jadę, jadę, jadę :-D ostatnio stał za kierownicą w aucie, Sz.stał przed maską, a Tymek do Niego: Ja jadę dada :-D

reklama
wow, Asinka, to już całkiem rozbudowane zdanie!:tak:
Miesia ulubiona czynność, to pokazywanie jakie coś było dobre!!:-D:-) Im lepsze tym intensywniej klepie i masuje się po brzuszku wykrzykując "mniam, mniam!"

Ja znowu mam od jakiegoś czasu w domu mega gadułę. Oczywiście gada po swojemu, ale wydaje takie odgłosy z siebie, że ja padam :-D Ostatnio udaje małpę albo chodzi z dzióbkiem i powtarza: szuszu, czucz, itd. Ćwiczenia logopedyczne ma jak znalazł, a mi głowa pęka po całym dniu.

dubeltówka nie martw sie. Moja tez nie za bardzo wygadana... Poza standardowymi mama, tata, baba, dada, papa mówi am jak je, niam jak dobre i anan na banana... No i oczywiście "nie" potrafi bardzo ładnie powiedzieć ;)

spokojnie Dubeltówka, córka znajomych do 3 r.ż praktycznie nic nie mówiła, a teraz buzia jej się nie zamyka, każdego zagada i w przedszkolu panie się nachwalić nie mogą jakie ma bogate słownictwo:tak: z dziećmi to różnie bywa! Miesio do 1 r.ż praktycznie ze wszystkim był rozwojowo do tyłu a po 1 ur nagle wystrzelił jak z procy:-D

reklama
Aestima, Asinka, ironia to fajne gadułki z waszych chłopaków

dubeltówka, saffi u nas tez praktycznie nic Mati nie mówi, po swojemu cały dzień przegada ale normalnych słów nie, ale tak słychac jak by chciał cos powiedziec, ale nic mu nie wychodzi...
no nie skłamałam mówi "nie"

Do góry