reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

Maja ma didiego, LArvuni Misia tygryska a MIesio do tej pory nie pokochał żadnego przytulaka- do czwartku kiedy to dostał zająca i nie rozstaje się z nim! całą noc go tuli i nam w dzień wyrywa jak go chcemy potulać ( zajączek milusi) w nocy jak się przebudzi zamiast smoczka przysuwam mu zająca bliżej i obejmując go rączką usypia. Wcześniej lubił Lalę, ale głównie zajmować się nią- uczaesać czy nakarmić a zająca kocha po prostu tulać:)
Od kilku dni wykonuje wszelkie nasze polecenia i jak powiem np" przynieś książeczkę ze swojego pokoju, poczytamy", to biegnie do pokoiku i wraca z książką, ładuje mi się na kolanka i czytamy. Dzisiaj zaczął przynosić po 2- 3 książki- chyba po to żeby co chwila nie biegać:-D Spryciarz mały:)
No i oprócz rozwoju motorycznego i poznawczego- zdumiewa mnie z jaką łatwością akceptuje zmiany. Z nianią wszystko poszło bezproblemowo, w nocy beż problemu śpi w swoim pokoju, a spodziewałam się kłopotów.

ps- Miesio zna jeszcze słowo " kawka"- jak mamy kubek z czymś ciepłym w ręce, to mówi kawka i za chwilę nie, nie, bo wie, że nie może dotknąć.
I nowy sukces- odstawiliśmy niekapek- pije z doidy p[ięknie sam i chyba nawet mozemy przejśc na zwykły kubek. Je sam cudnie:)

Ostatnia edycja:
reklama
wow! Maja jeszcze się zalewa i krztusi przy doidy...fajnie, że szybko się przystosowuje, ile to mniej kłopotu:tak:a smoczka już nie używacie?
Maja polecenia też rozumie i wykonuje:tak:aha! i jak coś komuś daje do mówi "den" co znaczy dziękuję, tylko póki co używa tego dziękuję zamiast proszę;-) ale urok w tym jest:-D

Bo ona przypomina, że trzeba podziękować!:-D dla mojego jakieś tam proszę czy dziękuję to jeszcze totalna abstrakcja. To facet, więc może długo tak zostać:-DSmoczka używamy- czasme nie, ale potem wracamy:/ i to mój błąd, ale jestem zbyt zmęczona po prostu... ale tylko do zasypiania.

Dziewczyny od wczoraj zauważyłam ze Mati czasem biega na paluszkach, wczesniej tak nie robił, chodził ładnie normalnie a teraz zdarza mu sie na paluszkach i to coraz czesciej
Nie wiem czy to chęć poznania nowej sztuki chodzenia czy powinnam sie niepokoić tym?
Poczytałam w internecie i opinie różne...

Maja też czasem tak robi, a ortopeda 2 m-ce temu mi powiedział, żeby uczyć ją też chodzenia na paluszkach(nie pytałam dlaczego) i ona z m-c temu zaczęła próbować. Ale jednak duuużo więcej chodzi normalnie na całych stopach

może żeby stópka się ćwiczyła i wzmacniała, tak jak w przedszkolach są różne zajęcia typu łapanie i podawanie woreczków z grochem własnei stópkami, pamietacie takie? :) takie ćwiczenia anty- płaskostopiu

wow ale dzieciaczki szaleją z mową!!!:tak: Miesio Aestimy, Majeczka Madzioolki:tak:
moon Majeczka pięknie dziękuje:tak: no i ten banan, szaleństwo:-D
ironia ić - idź sobie :-D:-D:-D
moja mała to się tak rozgadała, że szok (tak jak pisałam na głównym), z nowych słów to:
dokyl-dokyl (krokodyl)
poton (pączek)
buka (bułka)
badej (banan)
doda (na loda)
cium-cium (ciufcia)
pan
pani
bum-bum (brum-brum)
:-):-):-)
u nas jest szaleństwo na kota!!! mamy tyle bajeczek z kotkiem, że tragedia, Emilka chodzi i centralnie miauczy!!! Wszędzie szuka kotów:-D

co do picia do uwielbia pić z tych butelek 0.5l z ustnikami, niekapka nie chce

mamoM Emilka też miała okres, że pomykała na paluszkach

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry