reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj naszych maluszkow

zolza niewierzysz we wlasne dziecko kolejna no ;-)
bo wy nic nie rozumiecie one cwicza te skarby nasze i rozumieja wiecej niz myslicie nic nie jest bezpodstawne ;-)
moja tez sobie od tak gada ma ma ma ma lub am am am am ale widze kiedy juz te am am am lub ma ma ma zaczyna byc konkretne w tonacji hehehe i zaraz w oczy patrzy :-) i rece wyciaga

Ostatnia edycja:
reklama
Maja też mówi MA MA MA i często jest to całkiem świadomie choć czasami tak po prostu rzuca :) z TA TA TA jest tak samo, ale za to jak się denerwuje to jest NIE NIE NIE głosno i wyraźnie :)

A czy tylko moja Maja nie siedzi sama stabilnie? nie mówię o tym żeby sama siadała ale wogóle posadzona buja się na boki i jest jak galareta... leżąc na brzuszku nie podnosi dupki tak jak spora większość maluchów... ale przynajmniej przewroty z pleców na brzuszek i odwrotnie opanowała już bardzo dobrze :)

Madzioolka heh, miałam o to samo pytać... czy tylko Marysia nie siedzi sama stabilnie? :) Mam wrażenie, że moje dziecko rozwija się jakimś innym torem. A więc Madzioolka nie tylko Maja nie siedzi stabilnie. Marysia chwilę potrafi przesiedzieć ale jak tylko zacznie odwracać się w którąś stronę to leci na lewo lub na prawo. Zwykle do przodu ale to akurat zamierzone, bo ona chce na brzuch.

reklama
Moja Maja pomimo,ze sama siada,to tez sie czasem zachwieje siedzac,caly czas jej klade rogala za plecami.A jak chce raczkowac to z siadu bokiem do czworakow przechodzi.Mam film jak raczkuje,zaraz sprobuje go wrzucic

Do góry