reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozwój naszych kochanych pociech

reklama
U nas 8000g, a cm nie wiem ile, bo moja dr nie mierzy. Ubranka zakładam już na 74.
U nas giń jest od dawna, jest jeszcze gie i niń, czyli prawie Ninia :-D, od kilku dni uskutecznia a buuuuuu.

Lena miała szczepienie 03/10 i ważyła wtedy 7100, z każdym szczepieniem równy kilogram przybywa, jak miala 6 tyg 5100, 3 m-ce 6100 no i teraz 5 m-cy 7100, a co do dlugości to u nas nie mierzą, ale ubranka tez juz przewaznie na 74cm, 3-6 m-cy.
A tak z innej beczki...powiedzcie mi czy powinnam się zacząć już martwić, jeśli mała przekręcając się z pleców na brzuszek obraca się tylko w jedną stronę???? fika bardzo ale tylko na swoją lewą, a w drugą nie bardzo, nawet jak ją próbuje zachęcać, pomagać delikatnie za bioderko to dochodzi do pozycji na boczku a poźniej się prostuje z powrotem na plecy :sorry2: czy to jest już powód do niepokoju i wizyty u neurologa? czy na razie przez zabawę sama ja mogę stymulować do aktywowania także tej drugiej strony??? ogólnie jest bardzo silna, strasznie rwie się do siedzenia, jak leży to łapie się kołdrę i chce wstawać, na macie juz strasznie fika, że często gdzieś z niej zupelnie wywędruje, jak ma jakiś upatrzony cel, to bedzie dotąd tyłkiem zarzucać aż wreszcie do niego dopełznie...

reklama
Moj tez chyba fika jednostronnie, ale i z brzucha na plecy i na odwrot. Jego do fikania głownie motywuje smoczek spadajacy z boku. Bo jak go przewijam to fika na obie strony - no ale wtedy najczęściej mam np. jego pupe w rekach to latwiej mu sie przekręcac w obie strony.

No i to fikanie, na ktore tak czekalam, ma tez swoje zle strony - bo jak ma kupe w pampku i sobie tak fika, to ta kupa potem jest wszedzie - nawet w pępku, o fałdkach klejnotow nie wspominając;)

Do góry