reklama
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
hahahahahaha-Kasia ale sie usmialam
patrycja24berlin
u nas ostatnio super...dzis bylo nowe slowo"widzisz" i to dolownie tak powiedzianenic nie przekrecone...:-)
No i Adam byl pod wrazeniem sam jak mloda rozumie po niemiecku....
Dzis z nia sam caly dzien wiec sie naobserwowal...Poszedl ja przebrac i wykonywala dokladnie jego polecenia...Wstan,poloz sie na plecy,usiadz na kolana, itd...
A jak tylko zajechal do rodzicow to mloda prosto do barku ,kazala wziac sie na rece i otworzyc barek po czym jak zobaczyla te wszystkie slodycze krzyknela "ooooo wowwww"...dziadkowie posikani ze smiechu i radosci:-)
Na przywitanie podala reke,powiedziala "czesc" ucalowala wszystkich... :-)
i jestem z niej dumna bo jak cos podaje to mowi zawsze "-prosze"-ale w jej wykonaniu brzmi to "siee" lub "Szee"
Ogolnie super sie mozna z nia dogadac...slowo NIE uzywa juz tylko w tedy kiedy chce naprawde zaprotestowac...np.jak pytam czy chce usiasc do wozka jak jestesmy na spcerze,lub jak pytam czy pic chce itd...poprostu jak czegos nie chce mowi Nie
Oj moglabymtu jeszcze duzo wypisywac...zaczal sie wspanialy okres :-)
No i Adam byl pod wrazeniem sam jak mloda rozumie po niemiecku....
Dzis z nia sam caly dzien wiec sie naobserwowal...Poszedl ja przebrac i wykonywala dokladnie jego polecenia...Wstan,poloz sie na plecy,usiadz na kolana, itd...
A jak tylko zajechal do rodzicow to mloda prosto do barku ,kazala wziac sie na rece i otworzyc barek po czym jak zobaczyla te wszystkie slodycze krzyknela "ooooo wowwww"...dziadkowie posikani ze smiechu i radosci:-)
Na przywitanie podala reke,powiedziala "czesc" ucalowala wszystkich... :-)
i jestem z niej dumna bo jak cos podaje to mowi zawsze "-prosze"-ale w jej wykonaniu brzmi to "siee" lub "Szee"
Ogolnie super sie mozna z nia dogadac...slowo NIE uzywa juz tylko w tedy kiedy chce naprawde zaprotestowac...np.jak pytam czy chce usiasc do wozka jak jestesmy na spcerze,lub jak pytam czy pic chce itd...poprostu jak czegos nie chce mowi Nie
Oj moglabymtu jeszcze duzo wypisywac...zaczal sie wspanialy okres :-)
Kasiu,
A co do "Mi", to przypomina mi się, jak mama opowiada, że jak mnie przyniosła do domu po urodzeniu, to mój 1,5 roku starszy brat mówił na mnie "mała Mo". I to "Mo" (najpierw w wykonaniu brata, a potem tez innych) przylgnęło do mnie na długo. Potem w szkole zanikło i wróciło na studiach. Przyjaciele mówią na mnie "Mo".:-)
Pati, ładnie z tym "szeee"
A co do "Mi", to przypomina mi się, jak mama opowiada, że jak mnie przyniosła do domu po urodzeniu, to mój 1,5 roku starszy brat mówił na mnie "mała Mo". I to "Mo" (najpierw w wykonaniu brata, a potem tez innych) przylgnęło do mnie na długo. Potem w szkole zanikło i wróciło na studiach. Przyjaciele mówią na mnie "Mo".:-)
Pati, ładnie z tym "szeee"
Kasiu,
Fajnie! To juz wiem dlaczego kilka razy podpisałas się "Mo"
Cicha, my tez bardzo mało mówimy ale rozumiemy mnóstwo;-)
Super są już te nasze maluszki. Ja to nieraz nie mogę z Matka bo obecnie jesteśmy na etapie uważania co się przy nimmówi bo strasznie szybko łapie. Parę razy usłyszał słowo- pierniczę i kiedyś niespodziewanie jak siedzieliśmy przy stole z dziadkiem to on nagle powiedział- piernicze U nas też wszystko na nie albo ciągle pyta co, co, co. Szału dostaję ale też już wszystko rozumie i potrafi powtórzyć raz usłyszane słowo. Wogóle jak jest w nastroju to powtarza po nas wszystko.
ell
wow, jeszcze trochę i maluszki nas przegadaja, i pewnie zatesknimy za tym etapem....rozumienia sie bez słów
nasza młoda mówi strasznie nietypowe słowa: ksieżyc, amen, dźwig, drzwi i córcia:-) i oczywiście nie, nie, nie, nieeeeeeeeeeee
nasza młoda mówi strasznie nietypowe słowa: ksieżyc, amen, dźwig, drzwi i córcia:-) i oczywiście nie, nie, nie, nieeeeeeeeeeee
reklama