reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój kwietniowych maluszków-Relacje z wizyt u lekarza.

Adi:
waga urodzeniowa - 3950g
waga po 4 tyg - 5150g :szok::-D

I też kończąc miesiąc ładnie przekładał główkę z boku na bok leżąc na brzuszku, wodził wzrokiem za przedmiotami, odwracał głowę w kierunku światła.
A mając 5 tyogdni po raz pierwszy świadomie się do mnie uśmiechnął!!! :-)
Tzn do mojego czoła ;-)
I dzień później też, a dziś jedynie widziałam po oczach że są takieśmiejące się, ale usteczka się nie uśmiechnęły ;-)

reklama
Koniecznie muszę dzisiaj zważyć Bartka, bo sama zauważam, że przez ostatni tydzień zrobił się bardzo pucołowaty na buzi i brzuszek już taki pękaty. W pampkach 2-kach zapinam rzepy z przerwą 2-3cm, na szczęście jeszcze nie przecieka. Kolejna paczka to już raczej 3-ki...

U nas tez sie zaczynaja usmieszki tylko nie wiadomo czy do mamy czy przez gazy które puszcza:-Dniby sie patrzy na mnie ale pewnosci nie mam czy to do mnie czy nie;P 29 maja mamy szczepienie wiec napewno sie zwazymy heheh ciekawe ile kg na plusie;P

ważyłam dzisiaj z rana mojego bąka - 4 tydzień i ma już 5kg:szok:, a dokładnie 4970g, wprawdzie najedzony, ale jak chodzę do pediatry to też z rana i po jedzonku

Nef - nieżle, nam 5 wskoczyła w 7 tygodniu:-D

monic
- mój jest jak typowy facet, tylko mu cyca pokazać i uśmiech od ucha do ucha:-D, ale uśmiech do czoła to też coś;-)

Hej
Wybieram się dziś z córcią do pediatry, bo kurcze mam problem z pupą. Walczę na wszelkie sposoby, ale ma takie mini ranki z krostek. Myję wodą przegotowaną po zmianie pieluszki, zmieniłam huggiesy na pampersy, sudecremy, bepanteny, wietrzenie ...i d....pa. Niech mnie lekarz ratuje. Może coś lepszego przepisze, bo szkoda córci by ją to męczyło. A przy okazji obejrzy jej buźkę, bo tez mało ciekawa.

mam jakies nieodparte wrażenie ze 6 lat temu dzeci wolniej przybierały na wadze. Michal w wieku 7 tygodni wazyl 4300 czy cos kolo tego a Olek w 4 tyg wazyl 4500 ( no 400g roznicy w wadze urodzeniowej) ale kg na sztucznym misiek nie zrobił...a Olek przez 2,5 tyg na mieszankach i 2 na cycu 1,5 o_O

Wiosna u mnie na takie krostki tylko że na pleckach pomogła maka ziemniaczana :-)

A my dzisiaj po wizycie u pediatry:
waga urodzeniowa 3800 spadek do 3720 i 58 cm,
dzisiaj waga 4660 i 60 cm :-)

do tego moja Alicja okazała sie małym alergikiem i mamy mleczko nutramigen do tego Dicoflor i na oczka ropiejace:-( floxal oby juz wszystko było dobrze:tak:

reklama
Do góry