reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój kwietniowych maluszków-Relacje z wizyt u lekarza.

U nas waga urodzeniowa 3375 w dniu wypisu 3200 a zeszły czwartek maleńki ważył 4300. Maleńki jest coraz bardziej kontaktowy, uwielbia jak się do niego mówi i śpiewa. Wodzi oczkami na swoimi zabawkami na karuzelce i świetnie trzyma już główkę... Natomiast nie specjalnie lubi leżeć na brzuszku. U nas rączki też są na topie... :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
To i my się dopisujemy :tak:
moja Hania:
waga urodzeniowa: 3410g,
w dniu wypisu ze szpitala: 3090g
dziś czyli skończone 6 tygodni życia: 4830g :szok:

Hania już też trzyma ładnie główkę, podnosi się też z pozycji na brzuszku, choć nie bardzo tak lubi leżeć.. rączki zajada,
no i rozsyła rozbrajające uśmiechy :-)

anila – o tak, rączki to rarytas A na brzuszku już tak pewnie śpi, że nie obawiam się wychodzić z pokoju, tylko co chwilę zaglądam, głowę już bardzo pewnie podnosi i obraca sam na drugi bok. W zeszłym tygodniu (czyli w 6 tygodniu życia) przewrócił się raz sam z brzuszka na plecy

U nas waga urodzeniowa (31.03) 3370, spadła do bodajże 3200. Waga urodzeniowa wyrównana w dniu 9, a po 6 tygodniach waga mierzona domowym sposobem to 5 kilo.

Pscółka - mój się przewrócił z brzucha na plecy już kilka razy :szok:. Wciska głowę w materac i nogami przebiera do przodu. Jak już dupka jest bardzo wysoko to się przekręca na bok i co? jest ryk, bo coś strasznego się dzieje..

Smile ,Pscółka mój tez to robi!!! widziałam może ze 3 razy ugniata się tak na łóżku podnosi, macha główka i bęc :-) główkę tez trzyma już ładnie , a raczki to wcina jak go matka głodzi, bo staram się aby jadł o równych porach- dzieci lubią rutynę, więc pewnie koło południa czeka nas spacerek:-D po wczorajszej wizycie u pediatry mały wazy 4600 od wagi urodzeniowej przybrał kilo w 4 tygodnie:-D

hej dziewczyna mam pytania jak ubieracie maluchy na spacer???

Dzis u nas 26 stopni i Lenka ubrana w bodziak z długim rekawem,bawełniane spodenki i skarpetki

Hej
Jak czytam o tych przekręcaniach to podziwiam ze juz takie harce wam maluchy wyczyniaja:happy2:
Moja Lena nie lubi lezec na brzuszku i stranie sie po chili denerwuje.Ale potrafi podnosic główke i przekładac ja na boki.Za grzechotka też wodzi juz

A napiszcie kiedy mniej wecej wasze dzieci pierwszy raz swiadomie sie usmiechały.Bo moja Lenka dzis koczy miesiąc i jezszcze swiadomie sie nie usmiechnęła.Mnie sie wydaje ze gdzies około 6 tyg dziecko zaczyna sie tak swiadomie smiac

Hania – ja też pilnuję rutyny dnia i karmię z niemalże z zegarkiem w ręku i już widzę pierwsze efekty, w stosunku do początkowego chaosu jest ogromny postęp, a i mały spokojniejszy.

Magda – u mnie te uśmiechy pojawiły się wraz z poprawą wzroku, jak już widział moją twarz, czyli gdzieś na przełomie 5 i 6 tygodnia

Waga urodzeniowa - 3820
W dniu wypisu - 3680
w 3 tyg - 4415

Rośnie pięknie :) Trzyma główkę oparty na przedramionkach, wodzi wzrokiem za obiektem i potrafi się przewrócić z brzuszka na plecki :-)

reklama
Do góry