reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój kwietniowych maluszków-Relacje z wizyt u lekarza.

Leoś urodził się z wagą 2760 i 50 cm, w dniu wypisu 2580
teraz ma 4300 i 57 cm
karmię go piersią i jak leży opity na maxa to też się uśmiecha do mnie :-)

reklama
U nas też mały pączek przy wypisie miał 3320, a przy wtorkowym szczepieniu 5900, pielęgniarka śmiała się, że jak zawodnik sumo wygląda ;-). Cóż poradzić jak mały się z piersią nie rozstaje na dłużej niż godzina i wisi jak glonojad na szybie akwarium :-).
To fotka sprzed ponad 2 tygodni:
1-IMGP4075.JPG

U nas waga urodzeniowa Lenki 3490 przy wypisie 3200. Karmie piersią ,od wczoraj dokarmiam mm.Teraz wazy 3900:) Lenka tez sie super uśmiecha szczególnie jak jej sie robi pierdzioszki w szyjke:-D hihi przeslodko:-) a i główkę strasznie podnosi i nią kręci jak sie da,czesto mam strachu żeby krzywdy sobie nie zrobiła ,ale doktorską mówiła ze jak sama podnosi to nic jej nie będzie i żeby asekurowac :sorry2:

to u nas:
urodzeniowa- 4360g
przy wypisie- 4100g
w 10 dobie- 4400g

3 dni temu ważenie sposobem "domowym" ;-) wyszło 5200g w ubrankach i pieluszce. W pon. mamy kontrol w poradni więc dowiemy się ile dokładnie waży.

Bombek Twój synek jest jeszcze lepszy pączuś od mojego ;-)

Franek na miesiąc

Załączniki

• P5090562.jpg
    P5090562.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 108
  • P5090563.jpg
    P5090563.jpg
    30,4 KB · Wyświetleń: 103
Ostatnia edycja:
dominiczka ale Franuś ma super bujaczek heh:-D moja jeszcze nie była u pediatry, jutro będzie położna a u Nas pierwsza wizyta u pediatry między 3 a 4 tyg. jestem ciekawa ile mała waży;-)

A Nam nie kazali do lekarza iść, ja się nie wyrywam, bo nie ma osobnego wejścia dla dzieci zdrowych i nie chce niczego poderwać bez potrzeby. ale we wtorek chce iść z nim do położnej zważyć go...
a dziś kończymy miesiąc :-)

a nasza Maria z całą pewnością się śmieje i uśmiecha świadomie. i rozpoznaje tatę i mamę :-) a główkę dzwiga jak szalona i choć nie lubi leżeć na brzuszku to jak już leży to pięknie główkę przenosi z lewa na prawo i odwrotnie :-D
a ile waży to nie wiem... 11 dni temu było 3600 (urodzeniowa 2980) ale we wtorek idziemy na kontrolę i będzie też ważenie...
aaach i włoski jej rosną :tak:

hihi, ale nam rosną bobaski:tak:
ja mam w domu wagę, ale ważyłam tylko raz... dzisiaj mocne postanowienie poprawy - inwentarz już ma zapowiedziane, że będzie dzisiaj ważony... jak poważę, to się dopiszę:tak:

Cudnie rosną :)
Julcia - masa urodzeniowa 2500 g
przy wypisie 2390 g
skończone 6 tyg. 4200 g
Przecudownie się uśmiecha :-)
Lubi leżeć na brzuszku, przenosi głowę z lewa na prawo, dobrze trzyma główkę.

reklama
Fel świetny temat. Po problemach z karmieniem, wzdęciami, krostkami warto poczytać o postepach naszych Maluchów.

U nas:

waga urodzeniowa:3870
przy wypisie: 3520
po 3 tyg: 3950

a teraz nie wiadomo. Czekamy do 22 maja na szczepienie to się dowiemy. Ale nasza modelka ma długie nogi i śpiochy w nóżkach często za krótkie:-D.
A z umiejętności to z prawego boku przewraca się na brzuch i układa sobie głowę na boczek który jej aktualnie bardziej odpowiada. Więc muszę pilnować.

Do góry