reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój kwietniowych maluszków-Relacje z wizyt u lekarza.

reklama
My po wizycie u lekarza :-) mała waży 6100 g i mierzy 63 cm :-D przy szczepieniu był jeden wielki krzyk, ale już jest dobrze:-)

bombek super twój synus

my dzisiaj po kontroli bioderek, wszystko ok, i po szczepieniu, waga 7060 długosc nie wiem, ale niektóre ciuchy na 80 mamy a na 68 tez coś się jeszcze trafi. Główkę cały czas o pół cm większa od klatki wiec się nie dziwie ze ciezko mu z tą głową, chociaz zauważyłam ze jak juz jest podciagniety do siadu to głowkę podniesie i jak go wtedy opuszczam to tez ją trzyma, wiec chyba nie jest zle, na razie daje mu czas.

MAMY biegunkę :-( albo po szczepieniu, albo od zębów, które nadchodzą ( może za miesiąc?)
Napisałam rano posta ale go nie wysłało wrrr... wiec juz nie wklejam :-)
Generalnie byliśmy juz u dr, kazała poić, poić i jeszcze raz poić i za kilka dni na kontrolę wagii czy nie spada. od piątku przybrał 100g mimo tych kupek ( 6210g). Pupa odparzona choć kupka zmieniana jest od razu. nawet w nocy słyszałam jak sie sili to już na nogach bylam i czekałam aż skończy. Jedno mnie dziwi, bo te kupki są zupełnie inne niż były u starszak aw tym wieku a mimo to dr zakwalifikowała je juz jako biegunkę, a wyglądają zupełnie normalnie. Tylko, że ich ilość jest zatrważająca :-( dziś już 6 ale od 12 cisza...zobaczymy, moze już po strachu

hmm no to juz 3 dzień.. od 12 spokój zobaczymy. Bo już dr straszyła, ze jeszcze 5 kup i wizyta w szpitalu żeby sprawdzić czy w krwi nie widać odwodnienia. Nie mam na to ochoty, bo jutro rano USG.

My po szczepieniu. Miki przez 3 tygodnie przybrał 0,5 kg :) i waży 6100g.
Trochę się zmartwiłam przy tej wizycie ponieważ dostaliśmy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej :( Mikołaj pięknie trzyma główkę w pozycji na brzuszku, nawet Pani doktor stwierdziła że szybko zacznie raczkować, ale potem na pleckach jak go ciągnęła za rączki okazało się że głowa zostaje a on się odpycha nóżkami i wygina :( ostatnio faktycznie zauważyliśmy że się nie podciąga na rączkach i nie przyciąga główki. Oprócz tego pani doktor stwierdziła że nie trzyma główki w lini i dalej patrzy bardziej w lewo. Dopiero jutro zarejestruje go do poradni, ale obawiam się że bedzie długi termin oczekiwana a ja już chciałabym coś robić w tym kierunku :-:)-:)-(

reklama
czekoladka to macie podobnie jak my ( tylko my juz te obroty główki już rozpracowaliśmy sami w domu). Jeżeli termin będzie na prawdę długi to radze iść prywatnie. Nam się udało w miesiąc wszystko załatwić, porada neurologiczna prywatnie i na podstawie tej opinii szybciej dostaliśmy się do poradni rehabilitacyjnej, sprawdzaj wszystkie możliwości. u nas jest poradnia rehabilitacyjna i okres oczekiwanie ok 2 miesięcy. a do Ośrodka Dziennej Rehabilitacji 3 tygodnie. Powodzenia

Do góry