reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój kwietniowych maluszków-Relacje z wizyt u lekarza.

Fel, super, że u Was ok :) co do koleżanki, to zaproponuj Jej szynę koszli, jest o wiele lepsza w rezultatach niz szelki. Polecam Puźniaka prywatnie :)

reklama
Dzięki Bishopko. Ale uparli się na dr Michajłowa. a z małym robią, to co w sumie im kazali. Koleżanka jest załamana, że rehabilitacją robili mu krzywdę...i w ogóle.

Fel, pewnie rehabilituja go Vojtą, a to boli i jest koszmarne. Dziewne, bo ja na ich miejscu szukałabym najlepszego dla dziecka

Felidae doczytałam, że zaczynacie rehabilitację. A gdzie byłaś u neurologa?

Ja zapisałam Bartka do Promyka na Swobodnej i termin za ok. 5 m-cy, nawet nie rejestrują na dzień, tylko będą dzwonić... a prywatnie to za jakieś 3 tyg. będą zapisy na koniec sierpnia, ale żadnej gwarancji, że się uda:wściekła/y: nosz kuźwa:wściekła/y:

i teraz zastanawiam sie, czy nie spróbować od razu uderzać do jakiegoś rehabilitanta, prywatnie, kiedyś podawałaś jakiś namiar na wizyty domowe.

U nas wszystko robi co powinien, ale klapa z próbą trakcji, jeszcze nigdy nie pociągnął główki za ramionami... nawet z pozycji półlezącej, ta głowa zostaje całkowicie z tyłu.... a ma już 3 m-ce i pięknie trzyma główkę leżąc na brzuszku, obraca ją na boki.
Dostałam skierowanie do neurologa od pediatry, która nie daje ot tak skierowań na wszelki wypadek. No jest to coś niepokojącego.

W ogóle czasami mam wrażenie, że raczki mu ciążą... ma je często rozłożone na boki, czasami je wkłada do buzi i wyglada to normalnie, ale czasami wygląda jakby był zmęczony tym unoszeniem - podosi je i po chwili klap na boki i znowu podnosi i znowu klap...

Nef, koło mnie jest poradnia dla dzieci z porażeniem mózgowym i ośrodek dziennej rehabilitacji "puchatek"
Rejestracja tel:
71 373 89 41
. Tu przyjmuje dr Wojdyło.
Położna polecała mi dr Ambicką, przyjmuje prywatnie we Wrocławiu, pracuje na oddziale dziecięcym w Trzebnicy. Neurolog Dziecięcy Marzena Ambicka-Ciba | Neurolog Dziecięcy Marzena Ambicka-CibaNeurolog Dziecięcy Marzena Ambicka-Ciba | Neurolog Dziecięcy Marzena Ambicka-Ciba
Do domu przyjeżdża ta kobietka Rehabilitacja dzieci NDT-Bobath – Wrocław, Legnica wizyty domowe Mejlowo, trzeba napisać w jakim rejonie się mieszka i ona napisze kiedy ma terminy. pierwsza wizyta droższa...chyba 90 zł mi pisała.
a koleżanka dała mi jeszcze namairy na ten ośrodek. start - Centrum rozwoju dziecka BOBATH we Wrocławiu i tam też prywatnie lekarz jakiś przyjmuje

Ostatnia edycja:
Felidae dzięki kochana:tak:
jutro przestudiuję dokładnie linki i podzwonię, bo już mnie martwi ten mój Bartolomeo

Nef- myślę, że warto sprawdzić. u mojego ręce nie chodzą tylko jak śpi i to głęboko:-D za to mój egzemplarz jest wygięty non stop w prawo i pediatra to zignorowała, po prostu go poprawiła i badała dalej... my neurologa mamy na 29.08 i taaak mi się dłuży

dla tego ja brałam prywatna wizytę do neurologa ( i tak nfz z tą przychodnią podpisał tylko umowę na rehabilitację. skrajna głupota urzędasów i "biórw" nfz-etowskich :[ do tego takie limity im narzucili, że masakra...ostatnio była tv i robili chyba wywiad na ten temat z nimi.) od wrześnie na rehabilitację wracają dzieci szkolne, i są godziny masakra. bo tamte dzieci muszą mieć to zgrane z planem zajęć szkolnych.

reklama
Do góry