reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój kwietniowych maluszków-Relacje z wizyt u lekarza.

Phel ile razy twój je dziennie i ile ml?
no bo wynik WOW
jkie ty pieluchy uzywasz tzn 3 czy juz 4 bo ja mam pamki 3 i jakies małe mi sie wydaja a mam jeszcze gigant pack jedna i nie wiem ile wieksze sa 4 bo dady ok sa 3.

reklama
Phel ile razy twój je dziennie i ile ml?
no bo wynik WOW
jkie ty pieluchy uzywasz tzn 3 czy juz 4 bo ja mam pamki 3 i jakies małe mi sie wydaja a mam jeszcze gigant pack jedna i nie wiem ile wieksze sa 4 bo dady ok sa 3.

Marceli w dzien je co 3h i to prawie jak w zegarku po 200ml zdarza sie tez ze zje tylko 180ml:) w nocy sie nie budzi klade go o 20 wstaje na butle dopiero o 4 rano:) uzywamy 3 pampkow narazie sa ok jak w sam raz:) o 4 narazie nie mysle bo Alan taki rozm nosi:szok::-D

A mam takie pytanie, bez zagladania w poradniki. JAK PODNOSICIE DZIECI z leżenia ???

Bishopoko, mnie tylko zastanawia na ile to jest problem a na ile znowu nagonka lekarzy. Nie wiem czy czytałyście artykuł o tym że ADHD jest wymyśloną chorobą...czasem już nie wiadomo komu wierzyć, czy autorytet jest autorytetem...takie sianie zwątpienia...Czy ADHD to prawdziwa choroba?
a ja z natury nie ufam lekarzom tak bezgranicznie...:-(bo ciągle mnie męczy to, że nie widzę u Olka jakichś odchyleń...poczekam sobie na konsultacje jeszcze u drugiej dr i zobaczę co ona powie...
Stąd moje pytanie do was, bo być może mały jest bardziej spięty, przez to, że my go źle podnosimy...i odczuwa dyskomfort i broni się właśnie zwiększonym napięciem. Co z tego, że sie masujemy, ćwiczymy, skoro "zagrożenie" ciągle istnieje...tak sobie myślę...
i zaczynam sie martwić tym jego jedzeniem, Zaczyna jak brat. z Michałem nie wiem czy kiedykolwiek doszłam do 250 ml kaszki nawet jak miał 3 lata o_O

ja podnoszę łapiąc pod dupkę i pod kark razem z szyją, nie wiem jak inaczej podnosić.

Tomek dzisiaj na śniadanie wchłonął 220ml....:szok:

A ja jak leży np na macie czy łóżku to podnoszę tak, że najpierw przekręcam go na boczek i wtedy podnoszę ;-) dopóki głowa nie będzie mega sztywno to tak mi jest wygodniej.
Czasem zdarzy się, że fotelika czy huśtawki wyciągam go wkładając ręce pod paszki i asekurując główkę palcem, to teraz jak jest już sztywniejszy choć czasem jeszcze też za dupkę podnoszę.

reklama
Do góry