reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwoj i postepy naszych dzieci.

No to chwale sie dalej skoro mam czym :-) Ignas poza szykowaniem sie do raczkowania probuje od wczoraj samodzielnie siadac. I nie chodzi mi o podciaganie sie z pozycji na plecach tylko z czworakow przekreca sie na bok i probuje podeprzec sie rekoma zeby usiasc.

reklama
Brawo Ignaś :-) moja wczoraj przewróciła się dwa razy z brzuszka na plecki, wydaje Mi się że przez przypadek no ale zobaczymy czy dzisiaj powtórzy swój wyczyn :-)

marcia, Oskar ma bardzo ppdobny pomysl na nauke siadania jak
Ignas :) Tylko on do odpychania probuje wykorzystywac glowe ;) Co niestety po paru minutach bezskutecznych prob wywoluje dziki ryk rozczarowania, ze nie wychodzi ;)
Stopy w buzi u nas od 2 tygodni, ale tylko jak sa gole. U Was tez przewijanie to droga przez meke? Moj syn na przewijaku robi sie niesamowicie aktywny...

U nas przewijak już poszedł w odstawkę, łatwiej mi na łóżku ją okiełznać

Ostatnia edycja:
Marcia spryciak mały :-)

Jouluatto o tak podczas przewijania to takie wygibasy robi, że nawet nie wiedziałam że tak się da :-D
Stopki w buzi są ciągle, jak ma skarpetki to ściąga a jak rajstopy to często je zaślini i muszę zmieniać.

Oj u nas tez przewijak wychodzi z uzytku. Nawet mialam o tym dzisiaj pisac No ale przy moim hiperaktywnym dziecku to nic dziwnego. Nadal lezy na lozeczku ale chyba musze go schowac zeby mlody mial wiecej miejsca w lozeczku. Chociaz on i tak tam malo przebywa bo zbyt ruchliwy jest i zaraz wali glowa w szczebelki.

Też miałam pisać, że zmiana pieluchy to teraz droga przez mękę. Jest to, okazuje się, najlepszy czas do uczenia się siadania, praktykowania przewrotów i ssania stóp.:-D

reklama
Haha wczoraj pisalam Wam ze Ignas probuje siadac. Dzisiaj konczy piec miesiecy. Lezal niedawno na lozku z Tymkiem i nagle patrzymy z mezem a on siedzi! Jeszcze tak nieporadnie i nie do konca stabilnie ale siedzial. Oho przed chwila powtorzyl ta sztuke. Czyli jutro bedzie dzien pod znakiem siadania.
Teraz to juz koniecznie trzeba obnizyc lozeczko.

Do góry