emotion_sickness
mama szkrabusia =)
A tak a tak z ciekawoci, Ile kosztuja w polsce te jogurty. NESTLE CZY bobovity, tutaj 5euro, a ostatni kupilam 'po kosztach' za 2,50. ( za 4)
hehe jakos tak sie chce przygotowac cenowo orientacyjnie
szwagierka dawala swojemu na 10 miesiecy - moze wczesniej tez- niewiem, ale jak bylam w pl to mlody juz jadl.
Uwaze, ze cos slodnkiego i dziecko musi zjeesc.
U mnie mloda je:
kasze manne na sniadanie,
pozniej jogurt na drugie sniadanie,
potem obiad,
na podwieczorek cos owocowego (sloiczek lub sama robie),
potem na kolacje kaszka ryzowa.
Do tego w nocy z 2 do 3 flaszek.
Tak mniej wiecej sie staram zeby miala regularnie wszystko - choc czasem sie nie da i po prostu zamiast obiadu flacha naprzyklad - jak sie platamy gdzies czy cos
czasem zamiast jogurtu je biszkopty moczone w mleku.
Niby slodkie powinnno byc ''po obiedzie '' ale wole jak do poludnia je, niz na wieczor.
panziorka ja tez wyznaje zasade ze co dla rodziny to dla dzieciaka powinno byc, tak najlepiej wprowadzac wszystko.
Niestety ja na diecie, wiec dziecku takiego nie dam - wiadomo dziecko nie powinno nic -low fat- itd. Ale od siostry biore nieraz co ona gotuje, i sama staram sie 'normalnie' gotowac, nie jakos specjalnie.
hehe jakos tak sie chce przygotowac cenowo orientacyjnie
szwagierka dawala swojemu na 10 miesiecy - moze wczesniej tez- niewiem, ale jak bylam w pl to mlody juz jadl.
Uwaze, ze cos slodnkiego i dziecko musi zjeesc.
U mnie mloda je:
kasze manne na sniadanie,
pozniej jogurt na drugie sniadanie,
potem obiad,
na podwieczorek cos owocowego (sloiczek lub sama robie),
potem na kolacje kaszka ryzowa.
Do tego w nocy z 2 do 3 flaszek.
Tak mniej wiecej sie staram zeby miala regularnie wszystko - choc czasem sie nie da i po prostu zamiast obiadu flacha naprzyklad - jak sie platamy gdzies czy cos
czasem zamiast jogurtu je biszkopty moczone w mleku.
Niby slodkie powinnno byc ''po obiedzie '' ale wole jak do poludnia je, niz na wieczor.
panziorka ja tez wyznaje zasade ze co dla rodziny to dla dzieciaka powinno byc, tak najlepiej wprowadzac wszystko.
Niestety ja na diecie, wiec dziecku takiego nie dam - wiadomo dziecko nie powinno nic -low fat- itd. Ale od siostry biore nieraz co ona gotuje, i sama staram sie 'normalnie' gotowac, nie jakos specjalnie.