reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzenie diety Maluszka

Ja też już rozgniatam zupy widelcem, bo tak łatwiej :-)

Chodzi ostatnio za mną ogórkowa i chyba zrobię jutro. Myślicie, że mogę dać trochę Julkowi?

reklama
Dziewczyny ale mnie inspirujecie tym jedzeniem:-)

Kuba dziś jadł placki ziemniaczana smażone na suchej patelni z odrobinką oleju. Do tego sosik pomidorowy:-) Zjadł i nic mu nie było.
Ser żółty też mu już dałam:tak:
Wczoraj jadł rosołek z kaszą manną. Tylko dzisiejszą jajecznicę z pomidorem nie mógł zmęczyć;-)

Dziewczyny a od kiedy można dawać wędlinkę?

Hahaha ja wczoraj tez ogorkowa mialam. I na dzis zostalo to moze dam mu niech zobaczy czy lubi:-) Dzis jadl pulpecika z ziemniakami. Mial jeszcze dostac fasolke szoaragowa ale za twarda byla. Wczoraj np na sniadanko jajeczniczka no i przyznaje sie zjadl kawaleczek czekolady z ptasiego mleczka- tak na mnie patrzyl :-)
Dziewczyny z BLW zabilyby mnie za takie postepowanie- z reszta Was tez hahahahaha

Truskawkowa ja całkowicie porzuciłam plany zdrowego żywienia i Julek już kosztował czekolady.

A jak poszło z ogórkową? Ja robię jednak jutro, bo dzisiaj wykończyliśmy resztę krupniku.

ja dostałam dziś katalog żywienia bobvita i tam jest że po 1roku dziecko ma pić 1szklankę mleka mm,1szklankę krowiego i pół szklanki jogurtu lub kefiru.A niby krowie po 3roku,trzeba olać te normy;-)

Dokładnie olać te normy, musimy słuchać naszych dzieci, F dzisiaj też zjadł troszku czekolady ze względu na tą biegunkę :) może go trochę ....no wiecie ;)

F pomidorówkę i krupnik uwielbia. Ogórkowej jeszcze mu nie podawałam ale kusicielki jesteście i chyba jutro bedzie ogórkowa :D

Zreszta On wszystko lubi oprócz szpinaku.

reklama
Mika jest węgiel w syropie dla dzieci ;)
Moja czekoladę ma za sobą w postaci okruszków, bo brat je to i ona musi. A jak widzi, że coś się je to drze gębulę: da! :)

Do góry