reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzenie diety Maluszka

Ja też już rozgniatam zupy widelcem, bo tak łatwiej :-)

Chodzi ostatnio za mną ogórkowa i chyba zrobię jutro. Myślicie, że mogę dać trochę Julkowi?

reklama
Dziewczyny ale mnie inspirujecie tym jedzeniem:-)

Kuba dziś jadł placki ziemniaczana smażone na suchej patelni z odrobinką oleju. Do tego sosik pomidorowy:-) Zjadł i nic mu nie było.
Ser żółty też mu już dałam:tak:
Wczoraj jadł rosołek z kaszą manną. Tylko dzisiejszą jajecznicę z pomidorem nie mógł zmęczyć;-)

Dziewczyny a od kiedy można dawać wędlinkę?

Hahaha ja wczoraj tez ogorkowa mialam. I na dzis zostalo to moze dam mu niech zobaczy czy lubi:-) Dzis jadl pulpecika z ziemniakami. Mial jeszcze dostac fasolke szoaragowa ale za twarda byla. Wczoraj np na sniadanko jajeczniczka no i przyznaje sie zjadl kawaleczek czekolady z ptasiego mleczka- tak na mnie patrzyl :-)
Dziewczyny z BLW zabilyby mnie za takie postepowanie- z reszta Was tez hahahahaha

Truskawkowa ja całkowicie porzuciłam plany zdrowego żywienia i Julek już kosztował czekolady.

A jak poszło z ogórkową? Ja robię jednak jutro, bo dzisiaj wykończyliśmy resztę krupniku.

ja dostałam dziś katalog żywienia bobvita i tam jest że po 1roku dziecko ma pić 1szklankę mleka mm,1szklankę krowiego i pół szklanki jogurtu lub kefiru.A niby krowie po 3roku,trzeba olać te normy;-)

Dokładnie olać te normy, musimy słuchać naszych dzieci, F dzisiaj też zjadł troszku czekolady ze względu na tą biegunkę :) może go trochę ....no wiecie ;)

F pomidorówkę i krupnik uwielbia. Ogórkowej jeszcze mu nie podawałam ale kusicielki jesteście i chyba jutro bedzie ogórkowa :D

Zreszta On wszystko lubi oprócz szpinaku.

reklama
Mika jest węgiel w syropie dla dzieci ;)
Moja czekoladę ma za sobą w postaci okruszków, bo brat je to i ona musi. A jak widzi, że coś się je to drze gębulę: da! :)

Do góry