reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzenie diety Maluszka

Ogórkowa smakowała :tak: Na stałe wejdzie do Kiniowego jadłospisu.

Moja już wielu rzeczy próbowała, siostra chętnie się z nią dzieli ;-) i często dostanie gryza czy liza :-p
Największą furorę robią chrupki kukurydziane, ale nie te zwykłe tylko smakowe.

Marcia
zapomniałam napisać, że u nas zupy to podstawa. Drugie danie czasem zje ze mną, ale specjalnie jej nie gotuję.
Może zrobię jej pulpeciki.

reklama
Dzisiaj jadłyśmy obiadek razem, z jednego talerza :-p Były pulpeciki, marchewka z groszkiem i kasza gryczana. Tylko kasza jej nie za bardzo podeszła a tak smakowało :tak: Oczywiście jadła też trochę łapkami, więc nie polecam jak ktoś nie lubi żeby mu gmerano w talerzu, mi to nie przeszkadza ;-)

Dzisiaj F próbował naleśnika z marmoladą jabłkową, oczywiście smakowało.

Jutro natomiast będą ziemniaki ze szpinakiem i łosoś. Ciekawa jestem jak mu bedzie smakowało bo ostatnim razem samymi ziemniakami i szpinakiem się nie zachwycał.

Mam jeszcze pytanie, dalej podajecie samo żółtko ?

u nas nie bylo ogorkowej ani czekolady. jeszcze staram sie "zdrowo odzywiac" choc wg tych wszystkich norm ciezko obrac jakas droge. byla za to jajecznica i nalesniki na mace ryzowej - szał! Lubi tez szpinak z łososiem :)

Mnie też tą ogórkowa zastanawia ;-) też próbuję jakoś te dzieci w miarę zdrowo karmić, ale z Młodą to już nie jest takie proste bo to straszny łasuch, a generalnie je tylko to co słodkie lub tłuste ;-) Miskowi wczoraj zrobilam zupę krem ze szpinaku i nawet smakowała a Oliwka ledwo spróbowała to już patrzyła gdzie wypluć :-)
Oczywiście naleśniki też zawsze się sprawdzają, a na śniadania to dwójka standardowo zajada się ryżem /kaszą jaglaną z owocami. Co do jaja to też daje całe - albo jajecznica albo po prostu ugotowane (bałagan na całą kuchnię), czasem jakiś omlet.

reklama
Edysiek ani czekolada ni ogorkowa nie dotycza kolejnego zdania czyli zdrowego odzywania. Poprostu pierwszy fakt to to ze jeszcze u nas ich nie bylo,a drugi ze staram sie odzywiac jeszcze w miare zdrowo :)

Do góry