reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzenie diety Maluszka

a ja właśnie miałam prosić o jakieś namiary bo mi Olo w końcu usiadł i chciałam poczytać :)
wspominałyście też o blogu dotyczącym BLW jeśli nie był by to kłopot to poproszę o linka :D

reklama
Robiłyście już dzieciom rybę? Moja na razie tylko ze słoiczka jadła, a chciałabym sama zrobić. Mintaj chyba może być, bo w słoiczku też był. Tylko nie wiem czy mam go ugotować na parze czy w wodzie.

ja bym na parze zrobiła. mój tej słoiczkowej nie chciał jeść i też się noszę z samodzielnym gotowaniem tylko po rybkę muszę najpierw skoczyć

Ja właśnie dzisiaj gotowałam łososia z warzywami (marchew, plasterek pora, troszku pietruszki i świeży koperek). Wszystko niestety blendowałam ale nie na "gładko". Nie musze ukrywać, że oczywiscie mojemu smakowało, zresztą co jemu nie smakuje ;)

Dewczyny takie pyszności gotujecie, że samej mi ślinka cieknie:)

Pytanie za 100pkt. Czy wszystkie macie specjalne garnki do gotowania na parze czy robicie to w inny sposób? Jeśli tak to jak?

Mój też chętnie zjada rybkę ze sloiczka.

Ja daję łososia ale póki co zblendowanego,w sumie to miękka ryba więc myślę że spróbuje dać kawałeczek rozgniecionego widelcem z ziemniaczkami:tak:.Moja jadła jeszcze ze mną pstrąga pieczonego w folii.
KROCZEK nie gotuję na parze,wrzucam wszystko na wrzątek pokrojone na małe kawałeczki i chwilę gotuję,żeby straciło jak najmniej wartości odżywczych.

reklama
Ja akurat wiekszosc na parze. Gotuje w garnku zwyklym wode na to klade troche wiekszy garnek z dziurkami i tak gotuje. Jajecznice tez na parze robilam. A z rybek to czytalam ze najlepsze to łosos i dorsz atlantycki. Ja dzisiaj kupilam dorsza mrozonego w Biedronce ale napewno lepszy jest świezy. Tylko ze daleko mam do sklepu rybnego. Ja daje wszystko w kawalku do reki.

Ostatnia edycja:
Do góry