reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzenie diety Maluszka

Milenka pomyliłam Cię z Katjuszką albo Madzik :zawstydzona/y::sorry: Która wybrała sobie na zięcia Julka Aguni?
Dobrze, że kwietniowych chłopaków więcej niż dziewczyn to mamy w czym wybierać, tym bardziej że sami przystojniacy :-D

Widzę, że kwietniowe dzieciaki bardzo urozmaiconą dietę mają :-)

Moja tak średnio jadła makaron, kilka sztuk zjadła i musiałam jej drobić, bo jednak miała problemy z gryzieniem.

reklama
Madzik ja akurat teraz wszystkie przepisy biore z Ala'Antkowe BLW.
Byłam w sklepie ze zdrowa żywnościa, kupiłam troche produktów o których nawet kiedys nie słyszałam (np. amarantus ) i zaczynam przygode ze zdrowym gotowaniem.

Robie teraz buraczane burgery (buraki właśnie gotuja się).

Edysiek -Julek...mój ci on:-D

Zrobiłam Emmie dziś jajecznicę na wodzie i oliwie z oliwek z domieszką mleka zastępczego. Smakowało, ale nie wiem czy ja w pewnym momencie przytkało czy co bo zrobiła mi zwrot co mnie bardzo zdziwiło bo Emma oprócz okresu ulewania mleka w ogóle nie wymiotuje:shocked2:. Ale próba zaliczona, jak nie będzie złej reakcji to znów jej zrobię w tygodniu tylko rzadszą może:tak:

Przypominało mi się, że któraś pytała o zupę z soczewicy. Ja robię tak że płuczę łyżkę soczewicy, zalewam wodą, dodaję jakieś warzywka i mięso, gotuję i blenduję :-)

no to mamy pierwszy rosolek zaliczony :) poza zupa pokroilam drobno z zupy kurczaka kawalek, marchewke i kilka makaroników pokroilam drobniutko. Mlody pałaszował az milo :) ciesze sie bo to byl moj pierwszy rosół w zyciu :) specjalnie dla niego, wiec milo ze smakowalo.
kusici ta jajecznica, chyba jutro ciutke mu zrobie, a reszte przerobie sobie i mezowi na sniadanie, a co tam :)

LOKA pierwszy raz w życiu rosół gotowałaś?

MADzikm czekałam kiedy sie odezwiesz o JULKA;-)

Widzę ze dzisiaj jajecznica królowała,u nas już wprowadzamy na stałe:tak:

A u nas zupa z groszku zielonego oczywiście smakowała. Jedyne co mu nie smakuje to ziemniak ze szpinakiem :D

MILENKA - bracia bliźniacy do wzięcia ....jeszcze :D tylko sie zastanów kto bedzie lepszą teściową dla Milenki , ja czy Vilttuti :p

MIKA haha,no Viltutti ma charakterek,w połączeniu ze mną to ostro by było:-D.No dobra pasuje,pozwólmy dzieciom wybrać:-p

reklama
Poproszę przepis na takie kluseczki (no chyba że są na mleku albo maśle bo młoda nie je:no:)
Emma wcina makaron jak szalona to myślę że takie kluchy też by jej posmakowały

Kroczku - daj Kubusiowi makaron - super sobie z nim poradzi. Tylko taki nie al dente jak jest zalecane przez szefów kuchni - tylko taki na miękko ugotowany

Dziewczyny a Kiwi dajecie na surowo czy na pierwszy raz to lepiej zrobić w formie musu i lekko rozdrobnić? Bo nie wiem co z pestkami?

Kusicie tą jajecznicą. Chyba zrobię młodej jutro rano na wodzie, a że to będzie jej pierwsza przygoda z białkiem to dam tylko trochę i zobaczymy :)

Ja dałam dzisiaj pierwszy kiwi, surowe do smoczka. Memlał, memlał, trochę sie krzywił ale jak sie skończyło to był płacz :D

Do góry