reklama
madzikm76
Fanka BB :)
Ja dzisiaj zrobiłam młodemu jajecznice na parze i do tego na śniadanko pietke chleba z odrobina masełka. Zjadł wszystko:-)
Coraz więcej je i jak tylko usiądzie to zaczynamy przygode z BLW.
Ja mandarynki jeszcze bym nie dała ale kiwi owszem. Jutro własnie chce na śniadanie mu zrobic kluski jaglane z kiwi
Poproszę przepis na takie kluseczki (no chyba że są na mleku albo maśle bo młoda nie je)
Emma wcina makaron jak szalona to myślę że takie kluchy też by jej posmakowały
Mi mama powiedziała żebym nie przesadzała i gotowala razem wszystko
Oliwka ale jak chlebek z masełkiem bez ząbkow? Jejciu to tylko ja taka ostrożna z jedzeniem jestem
Kroczku - daj Kubusiowi makaron - super sobie z nim poradzi. Tylko taki nie al dente jak jest zalecane przez szefów kuchni - tylko taki na miękko ugotowany
Dziewczyny a Kiwi dajecie na surowo czy na pierwszy raz to lepiej zrobić w formie musu i lekko rozdrobnić? Bo nie wiem co z pestkami?
Kusicie tą jajecznicą. Chyba zrobię młodej jutro rano na wodzie, a że to będzie jej pierwsza przygoda z białkiem to dam tylko trochę i zobaczymy
A jajecznice rozdrabniacie jakos bardziej niz dla doroslego?
Mika, mieso do zupy gotujesz oddzielnie od warzyw? W wielu przepisach widze takie zalecenie i sie zastanawiam dlaczego tak radza, w koncu dziecko zjada mieso, to co woda po nim moze zawierac czego nie powinno???
Tak, póki co gotuję osobno i jeszcze pewnie do końca roku będę tak robic, a potem zobaczymy. Mięso jest dużym alergenem. Jeśli nie masz mięska z pewnego źrodła to te "najgorsze" dziadostwo zostaje w wywarze.
Ostatnia edycja:
Viltutti
Ale szalejecie,amoja oczami je wszystko a jak przyjdzie co do czego to ją reanimować trzeba tak sie krztusi,wczoraj bananem,dzis rózyczka brokuły praktycznie rozgotowaną co rozpływa sie w ustach,także my zostajemy przy chrupkach do ręki
Mój ma identycznie! Widzę że Milenka z Olem tworzyliby parę idealną. No poza tym, że on aniołek a mój diabeł wcielony
Zastanawiam się właśnie dziewczyny czy można mu już gotować do zupki np ten drobny makaronik kuleczki tzw zacierki?
myślę że bez problemu, bo mój wczoraj jadł takie w słoiczku z hippa i było ok, a on krztusi się wszystkim co nie jest papką
Ostatnia edycja:
Edysiek
odkrywca
Akurat dzisiaj robię na obiad kluski z serem, to dam małej. Tylko jej dam sam makaron z serem, bez cebuli i przypraw.
Milenka Ty już zięcia masz, zostaw jednego dla mojej. ;-)
Milenka Ty już zięcia masz, zostaw jednego dla mojej. ;-)
ja mam tak jak kroczek, co prawda probuje mu cos dac ale strasznie sie boje. Planuje dzisiaj jabłuszko do łapki dac.
A z jajkeim az wstyd sie przyznac ale jeszcze nie dawalam. Kusicie mnie jajeczniczka ale nie wiem czy na poczatek to dobry pomysl
dzisiaj planuje chudy rosołek ugotowac ale chyba miesa tu nie moge osobno gotowac bo jaki to wyjdzie rosolek?
A z jajkeim az wstyd sie przyznac ale jeszcze nie dawalam. Kusicie mnie jajeczniczka ale nie wiem czy na poczatek to dobry pomysl
dzisiaj planuje chudy rosołek ugotowac ale chyba miesa tu nie moge osobno gotowac bo jaki to wyjdzie rosolek?
TruskawkowaMamba
Mój też je chlebek z maselkiem, a hitem jest kisiel z Bobofruta
A i jak nie chciał jeść to dałam mu pomidorówke z makaronem(spokojnie, nie była jeszcze zaprawiana, taki rozołek z przecierem), wszamał i nic mu nie było.
A i jak nie chciał jeść to dałam mu pomidorówke z makaronem(spokojnie, nie była jeszcze zaprawiana, taki rozołek z przecierem), wszamał i nic mu nie było.
reklama
milenka30
EDYSIEK a jakiego ja mam już zięcia?bo mi wypadło z głowy
A jajeczniczka wszamana cała oczywiście mało było i wielki krzyk,doprawiła chlebkiem tzn bez skórek ale kleił jej się do podniebienia,zamiast masła,kupie bieluch twarozek i jej liznę trochę;-)
A jajeczniczka wszamana cała oczywiście mało było i wielki krzyk,doprawiła chlebkiem tzn bez skórek ale kleił jej się do podniebienia,zamiast masła,kupie bieluch twarozek i jej liznę trochę;-)