reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzenie diety Maluszka

Mój jaśnie panicz jak zjada zazwyczaj połowę słoiczka z owocem, czy obiadkiem tak brokuła zjada do etapu niemal wylizania słoika :confused: ale on, od początku na nienormalnego mi się zapowiadał ;) jutro zapodam mu szpinak i też mam przeczucie że owali do dna.

reklama
Nie dam sobie nic uciąć ;-) ale wydaje mi się że dziś jak oglądałam i się zapoznawałam z asortymentem to widziałam takie dość duże słoiczki i było napisane po 5. msc właśnie w Rossmanie.

Milenko - przypuszczam, że normalnie w sklepie założysz.. ja miałam z jakiejś paczki od położnej i tylko przez internet się zarejestrowałam.. Czasami zdarzają się naprawdę fajne promocje na dziecięce rzeczy. Hitem było jak dostałam na maila info, że z okazji dnia matki mam 20% rabatu.. poszłam nakupiłam rzeczy dla Młodej, a okazało się, że rabat był na WSZYSTKO... ale był niestety jednorazowy :-( za rok będę mądrzejsza :))

Mam nadzieję, że się nie obrazicie że na de facto Waszym forum wrzucę nowy wątek...

Mój Olcio niezbyt chętnie wcinał kleik ryżowy, więc chcąc wprowadzić mu gluten kupiłam mu kaszkę Kasza mleczna manna dla niemowląt - Nestlé i wcina bardziej ochoczo niż kleik.
Wcześniej dodawałam mu po pół łyżeczki kaszy do zupy jak sama gotowałam, ale nie miałam lepszego pomysłu na gluten w dzień kiedy jadł tylko słoiczki.
W sumie cały miniony tydzień dostawał gluten i nie widzę żadnych powodów do niepokoju. W tym tygodniu wejdziemy z mięskiem :)

A ja mądra blondynka ugotowałam mannę i dodałam do butli mleka mm i zatkała wszystkie dziurki ale była histeria jak nie leciało:-D.
Resztę jutro do zupki dodam.
Mamy już za sobą debiut w postaci danonków i bakusia;-)

A ja mądra blondynka ugotowałam mannę i dodałam do butli mleka mm i zatkała wszystkie dziurki ale była histeria jak nie leciało:-D.
Resztę jutro do zupki dodam.
Mamy już za sobą debiut w postaci danonków i bakusia;-)

A wiesz że wg mądrych wytycznych dziecko nie powinno jeść normalnego nabiału do 3 roku życia? :-)
Ja bym nie przesadzała, biorąc pod uwagę że mnie mama karmiła kaszą manną na krowim mleku od 6 miesiąca życia i żyję i mam się nieźle :) ale sama nie mam odwagi dawać Olkowi takich rzeczy, myślę że gdzieś w okolicach roku.

O Matko! Dziewczyny, czy początki ze słoiczkami u wszystkich takie masakryczne? próbujemy trzeci dzień, ale na razie zero efektów :( wszystko wypluwa, a ta marchewka przecież nie taka straszna w smaku... i jak już trzeci raz pluje to płacz jest... i tak dwa razy dziennie próbuje.. może jakieś dobre rady? a może jeszcze nie jest gotowa? tylko ja się boję, że ona się zagłodzi na tym nutramigenie samym :(

reklama
Do góry