reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzenie diety Maluszka

Super ten gryzak ! Ja kupiłam na Allegro siateczkę do karmienia i czeka juz w PL ale chętnie kupię też i to :) gdzie kupiłaś ?

reklama
Dokładnie masz rację, materiałowe w buzi fuj .... chociaż Filip ma swoją ulubioną pluszową zebrę, ktora z uporem maniaka liże i gryzie itp.

Viltutti ja zaczelam Olafowi miesko podawac jak tylko skonczyl 5 miesiecy. Tak tez mi zalecil pediatra. Jako pierwszy posilek dostal jarzynki z krolikiem z gerbera. Wcial caly sloik. Teraz zaliczylismy juz indyka i kurczaka, ale uwaga, jesli karmicie sloiczkami to radze sobie przygotowac przegotowanej wody do obiadku z kurczakiem i indykiem bo to to ma konsystencje kremu :baffled: Olafowi stawalo w przelyku, takie geste. Kurczak i indor to w koncu suche miesko. Jak dolalam troszeczke wody i calosc nabrala bardziej plynnej konsystencji dziecko zjadlo ze smakiem. ;-)

Ponieważ myślimy o rozszerzeniu diety jako ze kończymy 4 msc we wtorek to nabylam pierwsze sloiczki..
Jakbyście były zainteresowane to w rossmanie jest promocja. Mi wyszło z karta rossne po 2,83 szt.za marchewkę brokul itp. Bo jest drugi słoiczek za pół ceny. Jest też promocja na obiadki po 5.msc gerbera 3 za cenę 2. Tez nie wiem czy to dobra cena bo się jeszcze nie znam na tym..

W ogóle co myślicie żeby na wątku zakupowym lub założyć nowy wrzucać info o promocjach? Kiedyś pisalyscie o pampersach. Od razu polecialam do sklepu i kupiłam 3 kartony :-) i byłam mega happy ;-)

Katjuszka dobry pomysł, też się zastanawiałam czy nie założyć osobnego wątku z informacjami o promocjach.

A napiszcie ile zjadają Wasze dzieci obiadku, bo moja wciągnęła dzisiaj cały słoik, popiła soczkiem i jeszcze był krzyk, bo mało. Nie daję jej więcej jak słoiczek na raz, ale co robić jak jej mało. :baffled:

EDYSIEK mam ten sam problem,moja dzisiaj obiadek popiłam mlekiem a potem słoiczek deseru i po godzinie też musiałam butle podać,coś nie nażarte to moje dziecko:no:.A dajesz 120 słoik?ja już jutro 190 jej dam.

KATJUSZKA też jestem za takim wątkiem,ciekawe kiedy będą pampki w lidlu na promocji?kupiłabym właśnie parę kartonów. A jak założyć kartę roosman?

Ja Olafowi daje sloiczek 125 gram, ale jutro wlasnie chce sprobowac juz z wiekszym z hippa, bo maly az do ostatniej lyzeczki buzke otwiera i mysle ze jakby bylo wiecej to by zjadl. No i mleko po godzinie tez musze podac, wiec chyba trzeba zwiekszyc porcje.

Milneko chyba Ci karte w sklepie zaloza bezposrednio. Moze mozna przez neta?

Moja też je słoik 125g. Nie wiem czy nie jest za mała na więcej. No i nie widziałam tych większych słoiczków po 4 czy 5 miesiącu, chyba dopiero po 6. Choć to moje obiadki ona tak wcina ze smakiem. Jak jej dałam brokuła ze słoika to nie zjadła całego ;-)

reklama
Edysiek wlasnie takie wieksze znalazlam z Hippa po 5 miesiacu w Lidlu, bo tez wszedzie widzialam tylko po 6 m. Jest rosolek z kurczakiem i ziemniaczki z krolikiem.

Do góry