reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

No a ja na razie sie wstrzymuje z jablkiem i inymi rzeczami, bo przez 3 dni Jasio sie wrecz rzucal na jablko no i podobnie jak Barszczykowy synek zaliczyl kolke - moja babcia wpadla na pomysl ze to mzoe byc po jablku wiec na drugi dzien nie dostal i kolki nie bylo... Moze troche za wczesnie to bylo (nie wytrzymalam przeciez do 4 miesiaca...:zawstydzona/y:), albo po prostu na niektore dzieci tak jablko dziala.

Kusi mnie zeby sprobowac ziemniakow ale poczekam te 2 tygodnie, pojde do lekarki i zobacyzmy. No i poniwaz Jasio zaczal sie buntowac przeciwko kleikowi to moze tez cos innego na wieczor mu bede dawac. To znaczy to mleko z kleikiem pije jak jest po 20:30 - to jest chyba jego magiczna godzina na kolacje :-D Po osmej ryczy i nie chce tego pic, a jak mija w pol do dziewiatej to wypija bez mrugniecia okiem :eek:

reklama
Mamy karmiące butelką: czy po skończeniu 4 miesięcy wprowadzicie/ wprowadziłyście mleko następne czy dalej podajecie mleko początkowe? Pytam, bo mój szkrabek ostatnio pije częściej butlę i jak skończy mi się paka, to nie wiem jakie kupić:sorry2:

ja kończę nan1 i jak go jutro skończę,to przechodzę na nan2.

moja mała dziś zjadła cały słoiczek jabłuszka hippa :szok: naprawdę chciała i pysiola otwierała do "am!" azż byłam w szoku :szok:
po boborfucie malinowym (jabłko+malina+cośtam) ma tak śmierdzącą kupkę,że tatuś ucieka i mówi "Ty ją przewiń" :cool2:

Ja dzis własnie zrobiłam zapas słoiczków :-) No ale jeszcze wstrzymuję sie dwa tygodnie... Ciekawe czy dam radę :sorry2: No i kleik ryżowy też już kupiony ale to moze troche wczesniej zaryzykuje, może za tydzień :tak:

Teraz rozumiem, gosiu. Sama miałam taki pomysł, ale już wcześniej dziewczyny pisały, że to nic nie daje. Dziecko i tak się budzi, tak jak się budziło:confused:, więc zrezygnowałam. Próbowałam też swoje zagęścić kleikiem w nadzieji, ze mały dłuzej pośpi, ale obudził się tak samo jak wcześniej, a do tego wymiotował na drugi dzień, więc dałam sobie spokój.:baffled:

No to ja nie wiem, ale u Nas butla na noc narazie dziala :tak:odpukac w niemalowane :-pdzisiaj obudzila sie normalnie tylko 1 raz, nie liczac przebudzenia sie jak my sie pakowalismy do spania - smoczek wystarczyl i rano jak facet do pracy sie zbieral, to dalam cyca pocucala i poszlysmy dalej spac, no kurcze daaawno juz tak nie bylo.. no suuper oby tylko tak dalej to dopiero zdarzylo sie 1 raz a jaka ja jestem happy i pelna energii ze hej :tak::laugh2: normalnie tak samo sie do tej pory budzila co ok 2 godz na cycu nawet potrafila co godzine... no jak zombie chodzilam wtedy, w 1 dzien wprowadzenia butli przespala ciurkiem 5 godzin.. pozniej znowu co 3 godz pobudka a dzis prosze jaka mila niespodzianka :-D

Ja kupiłam dzisiaj słoiczek brokułowy i jabłkowy oraz kaszkę ryżową z bananami. Nie wiem czy już mu podać czy jeszcze poczekać 2 tygodnie??? Teraz gotuję Piotrkowi wywar warzywny - pediatra mi poleciła, bo już kupy 3 dni nie robił i może to go ruszy. Wrzuciłam do garnuszka marchewkę, pietruszkę i ziemniaka, potem wyjmę warzywa i wleję wywar w butlę. Ciekawe czy wogóle będzie chciał to wziąść do buzi.

Ja mam cała masę słoiczków i opracowany schemat wprowadzania. Dziś muszę namówić męża do uczestnictwa w nim, bo ja małego nie nakarmię raczej (okichałabym go :p). Dziś będzie: "Kochanie, marchewka Cię wzywa!"

Olus dzis zjadl pol sloiczka jablkowego i czeka jeszcze marchewka ale to za kilka dni, soczek jablkowy tez juz pije, a wczoraj dostal na noc mleko z kleikiem kukurydzianym ale nie wsypalam tyle ile tam pisze tylko mniej bo nie wiedzialam czy bedzie chcial pic ale wypil dzisiaj zwieksze mu ilosc lyzeczek kleiku

reklama
Piotrek obciągnął 120 ml. wywaru warzywnego zrobionego przez mamusię aż mu się uszy trzęsły :-D:tak: Ciekawe jaki będzie efekt. Teraz leży w łóżeczku i stęka :confused:

Do góry