reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

Hej dziewczyny musze Wam powiedziec ze u Nas sukces :tak:Julenka w ciagu tygodnia przybrala 230 g:tak::-D:-D:-D Jestem taka happy ze hej! :D

no to nasze gratulacje dla juleńki;)

Gosiu f- ja przez jakiś czas też mieszałam mleko ( jak mi udawało:sorry2:), ale ja ci polecam mleko Bebiko. Moja zuzia w ogóle nie chciała pić Nan, a na Bebiko rzuciła się od razu jak dostała:-p

mojej córce czas się poprzestawiał odkąd jest chora, bo budzi się w nocy o godz. 1, potem ok. 4:30, a potem ok. 7 z minutami, a następnie ( to dobra wiadomość) śpi do 10:-)

Hej Mysz, witaj!!!!!- nie pamiętam gdzie wyczytałam o twoim powrocie a nadrabiam zaleglości, więc mi się pokićkało!:zawstydzona/y:

reklama
niestety moje dziecko nie chce nawet 1 łyżeczki kleiku w mleku, płacze i słysze to jej "nenenenenene". jestem ciekawa jak to naprawdę będzie za miesiąc, chyba nie będzie to proste wprowadzać nowości, bo choć mleko pije, że aż się jej uszy trzesą, to z innymi nowościami widzę to czarno, bo co innego polizać,a co innego wypić albo zjeść ...:sorry2::sorry2::sorry2:

Gosia, a dlaczego tak bardzo chcesz dawac małemu sztuczniaka?? Może po prostu odciągnij trochę, zamroź i w razie, jak chcesz wyjść, czy coś, to można odmrozić i mu podać.
Widać synuś wie, co dla niego najlepsze i ma w nosie mieszanki ;-):-D

kurcze to juz sama nie wiem... przeciez nutramigen i bebilon pepti jest z recepty od lekarza...:eek:

My jeszcze bez nowosci, ale mysle ze niedlugo dam cos Julci liznac bo jak jemy to sie patrzy na Nas jak zahipnotyzowana :-D i jakby chciala powiedziec Mama daj liza :-p bylam sie pytac jak sie poleca, no to jak sie karmi cycem to w okolicach 6 miecha dopiero :confused:ale co tam sprawdzalam w roznych miejscach i zrodlach i jest jakis nowy schemat zywienia i sie poleca dzieciom karmionym piersia w 5 m-cu juz zupke jakas dawac i co najciekawsze wprowadzic gluten? hmmm
NUTRICIA - Od

od 4 miesiaca to te dzieci na butli gdybym karmila cycem to nie rezygnowala bym z tego.Moj smakosz wcina nutramigen wiec mysle, ze wszystko inne bedzie mialo lepszy smak :) narazie wyciumkał sobie sok z kawałeczla jabłuszka i bylo ok. tylko na naszej jablonce owoce sie juz skonczylya do sklepowych mam mieszane uczucia. kubialam deserek z jabłka i marchwi, i moj zapal do podania go ostudzila notka ze :brak konserwantów* i sztucznych barwników* a pod gwiazdka* tekst: zgodnie z przepisami prawa. Wiec chyba jeszcze sie wstrzymam z tym słoiczkowym szalenstwem. P.S. zjadł ociupinke gotowanych ziemniakow i smakowaly mu :)

Krupko poprostu chciałabym się czasami wyspać a mleko modyfikowane jednak jest bardziej sycące niż moje. Piotrek budzi się w nocy 3 razy i ja już nie pamiętam co to jest przespana noc i podpieram się nosem :-( Kupiłam dzisiaj jeszcze Nan i spróbujemy mu dzisiaj dać. Jeśli nie będzie chciał to dam sobie spokój i spróbuję za jakiś czas. Laktatora nie mam a ręcznie ściągać nie umiem, więc mieszanie odpada :-(
Skazy Piotrek stwierdzonej nie ma. Ale zaczyna mnie niepokoić wysypka na jego buzi i to, że bardzo ją trze rączkami. Jakie są objawy?

reklama
gosiu to czemu mu wcześniej dawałas nutramigen? :eek: Tak bez recepty mleko na skazę kupiłaś? Myślałam ze lekarz ci to zapisał... Zresztą jak sądzisz ze sie wyśpisz po sztucznym to mozesz sie mylić bo nie zawsze to pomaga. :-( Mój i tak sie budzi w nocy co 3h wiec nie zawsze to jest regułą. A o objawach skazy zapraszam na wątek jej poświęcony :tak:

Do góry