reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

Hej dziewczyny musze Wam powiedziec ze u Nas sukces :tak:Julenka w ciagu tygodnia przybrala 230 g:tak::-D:-D:-D Jestem taka happy ze hej! :D

no to nasze gratulacje dla juleńki;)

Gosiu f- ja przez jakiś czas też mieszałam mleko ( jak mi udawało:sorry2:), ale ja ci polecam mleko Bebiko. Moja zuzia w ogóle nie chciała pić Nan, a na Bebiko rzuciła się od razu jak dostała:-p

mojej córce czas się poprzestawiał odkąd jest chora, bo budzi się w nocy o godz. 1, potem ok. 4:30, a potem ok. 7 z minutami, a następnie ( to dobra wiadomość) śpi do 10:-)

Hej Mysz, witaj!!!!!- nie pamiętam gdzie wyczytałam o twoim powrocie a nadrabiam zaleglości, więc mi się pokićkało!:zawstydzona/y:

reklama
niestety moje dziecko nie chce nawet 1 łyżeczki kleiku w mleku, płacze i słysze to jej "nenenenenene". jestem ciekawa jak to naprawdę będzie za miesiąc, chyba nie będzie to proste wprowadzać nowości, bo choć mleko pije, że aż się jej uszy trzesą, to z innymi nowościami widzę to czarno, bo co innego polizać,a co innego wypić albo zjeść ...:sorry2::sorry2::sorry2:

Gosia, a dlaczego tak bardzo chcesz dawac małemu sztuczniaka?? Może po prostu odciągnij trochę, zamroź i w razie, jak chcesz wyjść, czy coś, to można odmrozić i mu podać.
Widać synuś wie, co dla niego najlepsze i ma w nosie mieszanki ;-):-D

kurcze to juz sama nie wiem... przeciez nutramigen i bebilon pepti jest z recepty od lekarza...:eek:

My jeszcze bez nowosci, ale mysle ze niedlugo dam cos Julci liznac bo jak jemy to sie patrzy na Nas jak zahipnotyzowana :-D i jakby chciala powiedziec Mama daj liza :-p bylam sie pytac jak sie poleca, no to jak sie karmi cycem to w okolicach 6 miecha dopiero :confused:ale co tam sprawdzalam w roznych miejscach i zrodlach i jest jakis nowy schemat zywienia i sie poleca dzieciom karmionym piersia w 5 m-cu juz zupke jakas dawac i co najciekawsze wprowadzic gluten? hmmm
NUTRICIA - Od

od 4 miesiaca to te dzieci na butli gdybym karmila cycem to nie rezygnowala bym z tego.Moj smakosz wcina nutramigen wiec mysle, ze wszystko inne bedzie mialo lepszy smak :) narazie wyciumkał sobie sok z kawałeczla jabłuszka i bylo ok. tylko na naszej jablonce owoce sie juz skonczylya do sklepowych mam mieszane uczucia. kubialam deserek z jabłka i marchwi, i moj zapal do podania go ostudzila notka ze :brak konserwantów* i sztucznych barwników* a pod gwiazdka* tekst: zgodnie z przepisami prawa. Wiec chyba jeszcze sie wstrzymam z tym słoiczkowym szalenstwem. P.S. zjadł ociupinke gotowanych ziemniakow i smakowaly mu :)

Krupko poprostu chciałabym się czasami wyspać a mleko modyfikowane jednak jest bardziej sycące niż moje. Piotrek budzi się w nocy 3 razy i ja już nie pamiętam co to jest przespana noc i podpieram się nosem :-( Kupiłam dzisiaj jeszcze Nan i spróbujemy mu dzisiaj dać. Jeśli nie będzie chciał to dam sobie spokój i spróbuję za jakiś czas. Laktatora nie mam a ręcznie ściągać nie umiem, więc mieszanie odpada :-(
Skazy Piotrek stwierdzonej nie ma. Ale zaczyna mnie niepokoić wysypka na jego buzi i to, że bardzo ją trze rączkami. Jakie są objawy?

reklama
gosiu to czemu mu wcześniej dawałas nutramigen? :eek: Tak bez recepty mleko na skazę kupiłaś? Myślałam ze lekarz ci to zapisał... Zresztą jak sądzisz ze sie wyśpisz po sztucznym to mozesz sie mylić bo nie zawsze to pomaga. :-( Mój i tak sie budzi w nocy co 3h wiec nie zawsze to jest regułą. A o objawach skazy zapraszam na wątek jej poświęcony :tak:

Do góry