reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

U nas jeszcze czekam z wprowadzaniem nowości, jakis czas temu podałam małej soczek jabłkowy i po kilku dniach miała zaczerwienione i szorstkie policzki później już to zeszło i teraz sie boje:-(narazie poza mleczkiem dostaje kaszke ryżową jeszcze

reklama
Piotrek właśnie zjadł 1/3 słoiczka brokuł. Umorusał się przy tym niemiłosiernie, bo próbował razem z jedzeniem konsumować rękę i zdzierał z siebie śliniak - ubawiłam się niemiłosiernie :-D
No i słoiczek lepiej smakuje od taty. Jak ja dawałam to się krzywił a mężowi tylko buzię rozdziawiał. Podział obowiązków został więc ustanowiony - mama jest od mlesia a tata od reszty ;-)

Marti jeśli nie macie problemów z kupką to możesz spróbować dać trochę marchewki - nie za dużo na raz. Ja nie daję, bo Piotrek już 4 dni kupy nie robił.

Ja podaję "dania" ze słoiczków :tak:

Michaś już jadł: marchewkę, marchewkę z ziemniaczkami, dynię z ziemniakami a z owoców: jabluszko i morele
Na szczęście wszystko mu smakuje i nie ma żadnych dolegliwości brzuszkowych :cool2:
Dzisiaj na obiad zaserwuję mu: zupkę marchewkową z ryżem ;-)

Po jakim czasie od zjedzenia czegoś występuje reakcja alergiczna? Właśnie zauważyłam u Piotrka wysypkę na szyi i nie wie czy to te brokuły czy to za wcześnie?

Chyba za szybko wprowadziłaś nowy produkt po tym jak dałaś wywar. Teraz nie wiadomo co go uczuliło, bo mogło jedno i drugie.:-(

reklama
Do góry