reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

U nas jeszcze czekam z wprowadzaniem nowości, jakis czas temu podałam małej soczek jabłkowy i po kilku dniach miała zaczerwienione i szorstkie policzki później już to zeszło i teraz sie boje:-(narazie poza mleczkiem dostaje kaszke ryżową jeszcze

reklama
Piotrek właśnie zjadł 1/3 słoiczka brokuł. Umorusał się przy tym niemiłosiernie, bo próbował razem z jedzeniem konsumować rękę i zdzierał z siebie śliniak - ubawiłam się niemiłosiernie :-D
No i słoiczek lepiej smakuje od taty. Jak ja dawałam to się krzywił a mężowi tylko buzię rozdziawiał. Podział obowiązków został więc ustanowiony - mama jest od mlesia a tata od reszty ;-)

Marti jeśli nie macie problemów z kupką to możesz spróbować dać trochę marchewki - nie za dużo na raz. Ja nie daję, bo Piotrek już 4 dni kupy nie robił.

Ja podaję "dania" ze słoiczków :tak:

Michaś już jadł: marchewkę, marchewkę z ziemniaczkami, dynię z ziemniakami a z owoców: jabluszko i morele
Na szczęście wszystko mu smakuje i nie ma żadnych dolegliwości brzuszkowych :cool2:
Dzisiaj na obiad zaserwuję mu: zupkę marchewkową z ryżem ;-)

Po jakim czasie od zjedzenia czegoś występuje reakcja alergiczna? Właśnie zauważyłam u Piotrka wysypkę na szyi i nie wie czy to te brokuły czy to za wcześnie?

Chyba za szybko wprowadziłaś nowy produkt po tym jak dałaś wywar. Teraz nie wiadomo co go uczuliło, bo mogło jedno i drugie.:-(

reklama
Do góry